23 juli 2018

De juiste hondenvoerbak kiezen

De juiste hondenvoerbak kiezen

Een passende voerbak hoort absoluut bij de basisuitrusting voor elke hond.

Idealiter heeft elke hond twee bakken, die zijn afgestemd op zijn grootte, zijn ras en ook op zijn eetgewoonten. Het is daarbij van belang hoe vaak jouw hond wordt gevoerd, of hij droogvoer of natvoer krijgt en of hij afhankelijk van de voersoort veel of weinig drinkt.

Let er alstublieft ook op dat jouw lieveling beter uit een grotere bak dan uit een kleinere bak eet.

Reken het volume van het voer van elke maaltijd uit, om een idee te krijgen welke maat zou passen bij jouw hond. De juiste voerbak is vier keer zo groot als dat volume.

Ook het hondenras en de grootte van de hond zijn bepalend. Daarom hebben wij de volgende tabel voor jou opgesteld met waardes die gebaseerd zijn op ervaring. Dit kan je helpen bij de oriëntering:

Grootte voerbak hoogte van de wreef*  

Rassen

 

XS tot ca. 25 cm Yorkshire terriër, Pekinees, Chihuahua, Papillon, e.a.
S tot ca. 35 cm Jack Russel terriër, maltezer, tibetaanse spaniël, bolonka zwetna, e.a.
M tot ca. 45 cm Mopshond, Franse buldog, dwergpoedel, beagle, spits, e.a.
L tot ca. 55 cm Poedel, bordercollie, kelpie, schnauzer, windhond, e.a.
XL tot ca. 65 cm Labrador, dalmatiër, golden retriever, berner sennenhond, e.a.
XL over 65 cm Ierse wolfshond, Deense dog, Leonberger, Newfoundlander, e.a.

*De hoogte van de wreef is bij een hond gelijk te stellen met de hoogte van de schouders . Als de hond zijn hoofd laat zakken, is de wreef het hoogste deel van het lichaam. Daarom geldt deze als werkelijke lichaamshoogte.

Men moet ook letten op de vorm en het materiaal van de voerbak, ook al is de grootte het belangrijkste criterium. Daarom willen wij de belangrijkste modellen nog voor je toelichten.

Voerbak van roestvrij staal

Een voerbak van roestvrij staal is erg hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken. Deze voerbak is er in verschillende soorten en maten. Vooral sets met twee bakken zijn erg geliefd. Een voerbak van roestvrij staal gaat erg lang mee en is gemakkelijk schoon te maken. Daardoor kunnen bacteriën en resten maar moeilijk achterblijven. Veel plezier met het uitzoeken van een voerbak! Hier kom je terecht bij ons assortiment voor voerbakken van roestvrij staal.

Voerbakken van kunststof

Een voerbak van kunststof is erg licht en eenvoudig te gebruiken. Aan de onderkant is een ring bevestigd om te voorkomen dat de voerbak gaat glijden. Daarom is deze soort voerbak niet alleen geschikt voor volwassen honden, maar ook voor onstuimige puppies. Een voerbak van kunststof is er in veel verschillende kleuren en vormen en is in elk geval een blikvanger voor jouw woning. Hier vind je ons assortiment aan voerbakken van kunststof.

Voerbakken van porselein

De voerbak van porselein is een klassieker onder de voerbakken. Hij is tijdloos en vaak met een prachtig motief bedrukt. Een sierstuk voor elke voerplaats. Hier vind je ons assortiment aan voerbakken van porselein.

Anti-schrokbak

De anti-schrokbak is vooral geschikt voor honden die erg snel eten. Omdat het eten niet goed valt bij honden die hun maaltijd verslinden, werd deze voerbaksoort ontwikkeld. Deze bak is speciaal gevormd met in het midden een verhoging. Daardoor verloopt de maaltijd gecontrolleerd en beduidend langzamer. Hier vind je ons assortiment aan anti-schrokbakken.

Voerbakken voor op reis

Als men zijn lieveling mee op reis neemt, is het van belang genoeg water, voer en snacks mee te nemen. Om plaats te besparen zijn voerbakken voor op reis geschikt, die bestaan uit siliconen, die opvouwbaar zijn. Ook geschikt zijn sluitbare drinkflessen met een waterkoeler of afsluitbare voertonnen. Neem bij ons eens een kijkje om jouw volgende reis tot in de puntjes voor te bereiden. Hier vind je ons assortiment aan voerbakken voor op reis.

Bij zooplus vind je precies de goede voerbak voor jouw hond! Kies uit verschillende voerbakken van verschillende materialen en in te gekke kleuren. Je kunt jouw ideale voerbak aanvullen met een voerbak-standaard, onderleggers en voertonnen.

Meest gelezen artikelen

Borstelneus (Antennemeerval)

Borstelneuzen – of antennemeervallen – zijn degelijke en vreedzame vissen, die erg goed met andere vissoorten uit het Amazonegebied kunnen opschieten. Natuurlijk moet er toch met het één en ander rekeningen worden gehouden, zodat de dieren ook lekker in hun schubben zitten.

Loopsheid van het teefje

Ondanks het feit dat loopsheid van het teefje een heel normaal natuurlijk verschijnsel is, maken veel hondenbezitters zich zorgen over het vreemde gedrag van het teefje, ergeren ze zich aan vlekken op het nieuwe tapijt en vrezen ze voor een ongewenste zwangerschap. Hier ervaar je wat je over de loopsheid van jouw hond zou moeten weten en hoe je de periode waarin de hond loops is zonder stress kunt doorstaan.

Blaffende honden kalmeren

„Blaffende honden bijten niet!“ Het spreekwoord klinkt troostend, maar honden die alsmaar blaffen werken niet alleen op de zenuwen, maar storen ook de buren. Maar waarom blaffen honden eigenlijk? En kan men dit ook afleren?