Top 10 hondenaccessoires voor de zomer

Top 11 hondenaccessoires voor de zomer

Top 11 hondenaccessoires voor de zomer

We hebben een aantal producten op een rijtje gezet die in zomer goed van pas zullen komen. Bekijk hier de beste hondenaccessoires voor de zomer!

Hondenbed Met Palmen

Dit hondenbed met zomerse palmprint creëert een vakantiegevoel in huis. Het bed bevat een gewatteerd, comfortabel kussen dat aan beide zijden is voorzien van een palmprint.

Een stevig frame van bamboe en hout garandeert een goede stand en zorgt voor een koele lichtcirculatie onder het ligvlak. Het robuuste, witte spandoek van kunstvezels is waterafstotend en maakt het gebruik van het bed met en zonder kussen mogelijk. Daardoor is de mooie en comfortabele hangmat net zo praktisch als decoratief.

Hondenbed met Palmen
dog keep cool hundepool

Dog Pool Hondenzwembad

Het Dog Pool hondenzwembad is een bad voor honden, waarin je viervoeter heerlijk in het water kan spetteren en zich kan vermaken. Het zwembad is gemaakt van stevig kunststof zodat het materiaal er tegen kan als je hond zich lekker uitleeft. De anti-slip-bodem zorgt ervoor dat je viervoeter niet uitglijdt – wat anders de pret zou kunnen bederven. Het zwembad is niet opblaasbaar en hoeft niet te worden opgemompt. Daardoor hoef je niet extra te zweten.

Keep Cool Koelmat

De zomer staat voor de deur en het kwik stijgt! Niet alleen jij kan wat verkoeling gebruiken, ook je hond heeft daar wel zin in. Dan komt een koelmat voor je hond goed van pas.

Door de gel is de koelmat een effectief product en kan snel voor verkoeling zorgen. De mat is water- en vuilafstotend, maar kan indien nodig in de wasmachine. Het vormt een comfortabel ligvlak voor je hond om even bij te komen van de hitte.

keep cool kühlmatte hund
KONG Wet Wubba

KONG Wet Wubba

De KONG Wet Wubba voor honden zorgt voor heel wat waterpret. Het speelgoed bestaat uit een stevig neopreen oppervlak en is perfect voor waterspelletjes.

Nog een voordeel van de KONG Wet Wubba is de robuuste buitenkant zodat zelfs zeer grote honden er op kunnen kauwen en mee kunnen stoeien. Het speelgoed is fantastisch voor spelletjes buiten: op het strand, in het park, het bos; waar jij maar wilt.

KONG Aqua

Met dit waterspeelgoed zal je hond ongetwijfeld veel plezier beleven. Hij zal lekker door het water springen en achter het speeltje aanrennen. KONG Aqua hondenspeelgoed is ook erg geschikt voor de training met je hond en kan goed geapporteerd worden. Het speelgoed is gemaakt van natuurlijk rubber en kan door het koord erg ver worden gegooid zodat je hond veel moet bewegen om hem te vangen en terug te brengen. Door de felle kleur vindt je viervoeter het speeltje snel als je hem in het struikgewas gooit.

kong aqua hundespielzeug
ChuckIt! Ultra Fetch Stick

Chuckit! Ultra Fetch Stick

Ideaal voor actieve spelletjes met jouw hond: de Chuckit! Ultra Fetch Stick is een veilig en robuust alternatief voor houten stokken en twijgen.

De werpstok bestaat uit 100% natuurlijk rubber en is ideaal voor apporteerspelletjes op het land en in het water.

Het materiaal drijft en zinkt dus niet naar de bodem. Bovendien zorgt het ontwerp met fel oranje en blauw ervoor dat je hem overal snel terug kan vinden: in het water, op het strand of in een wei.

Trixie Friends on Tour roestvrijstalen fles met drinkbak

Ideaal voor op reis of bij sport en vrijetijdsbesteding buitenshuis. Het kunststof deksel van de edelstalen fles kan ook worden gebruikt als drinkbak.

Als je gaat wandelen op een hete dag of na een lange fietstocht kun je het deksel eraf halen en vullen met water als drinkbak. Vervolgens schroef je het deksel er weer op en kun je de fles zonder knoeien terug stoppen in je tas.

Trixie roestvrijstalen fles
SnuggleSafe Microvezel Handdoek

SnuggleSafe Microvezel Handdoek voor honden in de zomer

Als je hond na het hondenzwemmen weer in de auto moet of het huis binnen wil, is het natuurlijk fijn als die helemaal droog is.

De SnuggleSafe Microvezel Handdoek is zeer absorberend en droogt vier keer sneller dan andere handdoeken. Dat is zeker aan te bevelen als jouw hond ongeduldig is en meteen de auto of het huis in wil. Aangezien de handdoek eenvoudig op te vouwen is, is hij ook ideaal voor onderweg. De praktische handdoek is verkrijgbaar in twee maten.

Ferplast Transportbox Atlas Professional

In de zomer gaan we op reis. De Ferplast Transportbox Atlas Professional maakt het reizen voor jou en je hond aangenaam en stressvrij of je nu in de auto, de trein of het vliegtuig zit.

Voor het welzijn van jouw hond zit er een bak voor water of voer aan de deur. Bovendien is de box rondom voorzien van beluchtingsgaten voor een optimale luchtcirculatie.

De box is ook nog eens bijzonder veilig: de boven- en onderkant zijn voorzien van clips aan de zijkant met veiligheidssluiting. Dat houdt in dat je eerst iets opzij moet schuiven voordat je de clips kunt openen. Dit zorgt voor een sterkere constructie en meer stabiliteit.

Ferplast Atlas Professional Transportbox
Adaptil Transport Spray

Adaptil Transportspray

Een Adaptil transportspray vermindert ernstige stress bij honden door middel van kunstmatige feromonen. Stress bij honden kenmerkt zich door onrust, blaffen, jammeren of soms zelfs door braken. Hij komt van pas op lange autoritten die stressvol kunnen zijn voor je hond. Maar ook in andere situaties zoals een verhuizing komt de spray van pas. Bovendien kan de spray ook worden gebruikt als je hond lawaai moet verduren, zoals vuurwerk, of gedurende je afwezigheid als je hond naar een pension moet.

De spray is ontwikkeld door dierenartsen en dus goed te verdragen. Daarom is hij ook geschikt voor drachtige honden, pasgeboren puppy’s of andere honden met ziektes. Eenvoudig een transportbox of ander voorwerp bestuiven met de spray en op natuurlijke wijze wordt je hond vier tot vijf uur lang gekalmeerd. Op lange autoritten kun je de spray vaker gebruiken.

Je hond afkoelen in de zomer

  • Zorg ervoor dat je hond genoeg kan drinken

Niet alleen mensen moeten op hete zomerdagen genoeg drinken. Ook honden moeten altijd toegang hebben tot vers drinkwater. Binnenshuis kun je meerdere bakjes water over de kamers verspreiden. Ook onderweg moet je hond genoeg drinken. Daarvoor kun je speciale drinkflessen of reisbakken gebruiken.

  • Gun je hond in de zomer een pauze

Hondensport en andere activiteiten die veel energie vergen moet je bij hitte vermijden. Ook wandelingen moet je inkorten zodat je hond niet te erg belast wordt. Bij te veel inspanning kan je hond oververhit raken. Als je hond meer hijgt moet hij direct naar een koele plek met schaduw worden gebracht zodat zijn lichaamstemperatuur kan zakken.

  • Wandelen op het juiste tijdstip

Zorg ervoor dat je de hitte in de middag vermijdt. Het is beter om je hond in de ochtend of avond uit te laten. Zo kun je aan de ene kant oververhitting voorkomen. En aan de andere kant vermijd je dat je hond zijn poten verbrandt aan het hete asfalt.

Met name langharige honden moet je regelmatig borstelen. Zo verwijder je losse plukken haar uit de vacht. Bij veel hondenrassen is het bovendien mogelijk om de vacht te knippen. Vraag daarvoor je dierenarts of hondentrimmer om advies. Let er echter op dat de huid tegen de zon wordt beschermd. Er mag dus niet te veel vacht worden afgeknipt.

  • Waterpret met hondenaccessoires voor de zomer

Net zoals de meeste mensen zijn ook honden dol op een koel bad. Ga dus lekker naar een meer, het strand of een rivier. Dan kun je gegarandeerd van het water genieten. Als je geen meer of rivier in de buurt hebt, kun je ook een hondenzwembad gebruiken. Je kunt je hond dan vermaken met drijvend speelgoed in alle kleuren en vormen.

  • Zorg voor een koele en schaduwrijke plek

Om ervoor te zorgen dat je hond niet onder de hitte lijdt moet je altijd voor een schaduwrijke plek zorgen. In een tuin kun je je hond onder een boom of zonnescherm leggen. Een koude ligmat of een natte doek zorgen voor extra verkoeling. Let er bovendien op dat de woonruimte overdag niet te heet wordt door de ramen en gordijnen dicht te houden.

We hopen dat je veel inspiratie hebt opgedaan en wensen jou en je hond en prachtige zomer toe!

Onze meest behulpzame artikelen
7 min

10 Tekenen die bewijzen dat je hond van je houdt

Houdt mijn hond van me? Als wij mensen van iemand houden, willen we natuurlijk ook weten of dit gevoel wederzijds is. Deze signalen willen we ook herkennen bij onze hond. We willen weten dat onze hond van ons houdt net zoals wij van hen houden. Honden hebben echter andere manieren om hun liefde te tonen. Ze kunnen "Ik hou van je" natuurlijk niet letterlijk uitspreken. Gelukkig kunnen ze ons op andere schattige manieren laten zien hoeveel ze van ons houden. Deze tekenen herkennen is gelukkig makkelijker dan je denkt.
11 min

Het samenleven van honden en katten

Een hond én een kat? Spreekwoordelijk kunnen honden en katten elkaar niet uitstaan. Maar de vermeende kemphanen kunnen heel goed vreedzaam naast elkaar leven – mits er een paar regels worden nagestreefd. Welke het zijn en met welke trucs het samenvoegen van de hond en kat gepaard gaat ondervindt je hier.