Valentijnsdag voor honden: tips en cadeau-ideeën

Hond met hart

Met hart en ziel: veel mensen willen hun hond op Valentijnsdag een plezier doen.

Op 14 februari, de dag ter ere van Sint Valentijn, draait (bijna) alles om onze dierbaren. Tegenwoordig doen veel mensen op Valentijnsdag niet alleen iets voor hun partner, maar ook graag voor goede vrienden. En daaronder vallen natuurlijk ook de hond of kat! Wij geven tips over cadeau-ideeën voor honden voor Valentijnsdag.

Tijd: het mooiste cadeau voor Valentijnsdag voor honden

Honden vinden het super om tijd met hun roedel door te brengen. En de roedel, dat ben jij! Of ze nou lui of actief zijn ingesteld, honden zijn dol op gemeenschappelijke activiteiten. Dus wat vind je van een uitgebreide wandeling in het bos? Doe je dat iedere dag al? Dan is Valentijnsdag het perfecte moment om met een nieuwe gemeenschappelijke hobby te beginnen.

Snuffelwerk: spoorzoeken met de neus

Is je hond een echte speurneus? Dan kunnen jullie samen op ontdekkingstocht gaan. Denk bijvoorbeeld aan mantrailing. Het meeste succes heb je met een cursus in een hondenschool. Vooral honden met een groot jachtinstinct vinden het te gek als ze dan eens een geur mogen opsporen.

Je kunt echter ook kleine snuffeloefeningen thuis of tijdens het uitlaten doen. Kruip na het wandelen samen met je hond op Valentijnsdag eens lekker op de bank voor wat quality time.

Behendigheid: uitdagingen samen aangaan

Daarnaast kun je ook voor een leuke activiteit kiezen! Behendigheid bevordert niet alleen mentale en fysieke activiteit, maar versterkt jullie band ook nog eens. In een behendigheidscursus overwinnen jullie gezamenlijk verschillende hindernissen. Je kunt dit als race tegen de klok doen of lekker ontspannen.

Als je een tuin hebt, kun je hier op Valentijn je eigen kleine behendigheidsparcours met slalomstangen, hordes en tunnels maken.

Lees meer over Behendigheid met de hond.

Hond Valentijnscadeau
Wat zit daar in? Er zijn heel wat cadeau-ideeën voor honden voor Valentijnsdag!

Nieuw speelgoed voor honden op Valentijnsdag

Veel honden zijn dol op speelgoed. De smaken lopen sterk uiteen. Sommige houden van pluizig en piepend, andere spelen liever met een bal. Ook intelligentiespeelgoed of speeltouwen zijn geliefd. Hondenbaasjes weten het best welk speelgoed het hart van hun hond sneller laat kloppen.

Wil je je hond iets speciaals voor Valentijnsdag geven? Dan vind je hier een selectie van de mooiste speeltjes voor honden op Valentijnsdag.

Zacht speelgoed voor Valentijnsdag

Bal of knuffel? Weet je het nog niet? Wat dacht je van dit roze massage varkentje? Het is een leuk speelkameraadje en verzorgt daarnaast de tanden. Erg lief, maar te klein? Dan is deze flamingo met touw een goed idee. Hij is dankzij zijn lengte van 35 centimeter ook geschikt voor grotere honden.

Hondenhart veroveren: speelballen voor Valentijnsdag

Is je hond gek op ballen en heeft hij nog geen Chuckit! Ultra Ball van natuurlijk rubber? Dan is dat op 14 februari een topcadeau voor je huisdier! Deze bal stuitert, drijft en weerstaat hard kauwen.

Kauwspeelgoed

Een klassiek kauwspeelgoed is de Kong Classic dat ook geschikt is om mee te spelen Je kunt het bijvoorbeeld met een mix van yoghurt en hondenvoer vullen. Of, voor speciale momenten, met tonijn en vervolgens invriezen. Zo heb je altijd een leuke verrassing voor je hond klaar staan, ook op 14 februari.

Speelgoed voor knappe koppen

Veel honden hebben veel lol met intelligentiespeelgoed. Zodra het speelgoed gevuld is, begint de pret. Op naar het voer, maar hoe? Er bestaat een grote selectie intelligentiespeelgoed met verschillende moeilijkheidsgraden.

Wie voor het zoolove intelligentiespeelgoed als Valentijnscadeau kiest, toont tegelijkertijd ook hart voor dieren in nood. Tien procent van de verkoopprijs wordt namelijk door zooplus gedoneerd aan een dierenwelzijnsorganisatie.

Dromen komen uit met deze ligbedden voor honden

Veel honden houden van een heerlijk zacht bedje. Wat dat betreft is Valentijnsdag de juiste gelegenheid om ze een cadeau te geven waar ze jarenlang plezier van hebben. En baasjes zijn blij met een mooie mand of deken die de bank beschermt. Hieronder een rijtje met dekens en ligbedden voor honden perfect voor Valentijn:

De zoolove pluche deken Flamingo ziet er mooi uit en geeft al in februari een zomergevoel. De hond heeft een heerlijk zacht ligvlak. Met een afmeting van 152 x 122 centimeter is er dus genoeg plek voor mooie dromen. En de deken past natuurlijk bij de bovengenoemde roze flamingo met touw!

Op zoek naar een hartjesprint? Het Vetbed Isobed SL met hartjes en poten is anti-slip, pluizig en antiallergeen.

Valentijnscadeaus voor oudere honden

Wil je een oudere hond met kwaaltjes iets voor Valentijn geven? Dan is een orthopedisch hondenbed een goede keus. Dankzij Memory Foam past het bed zich aan het hondenlichaam aan. De gewrichten en wervelkolom worden ontlast en kunnen herstellen. Als je je hond graag een kleine bank wil geven, is de orthopedische hondenbank een mooi alternatief.

Wil je je hond voor Valentijnsdag een bed met veel pluche cadeau doen? En het liefst in het roze? Een echte blikvanger voor Valentijn is ongetwijfeld de mand Princess, inclusief extra hartvormig kussen om de kop op te leggen.

Vind je dat nu toch weer te veel roze? Geen probleem! Het koninklijke ligbed is ook verkrijgbaar in een grijs-blauwe variant: mand Prince.

Wil je je dierenliefde in je woning tot uiting brengen? Het bed Lian van Trixie biedt dankzij zijn ronde vorm een knusse knuffelplek. Het bed is perfect als Valentijnsdagcadeau voor honden door het liefdevolle ontwerp en de tekst: “Love is a four legged word”.

Mooi, maar past jouw hond er niet in? Voor grotere honden is er het Trixie knuffelbed. Het is niet alleen zacht, maar de tekst maakt duidelijk hoe je je voelt: “Pets leave paw prints on your Heart.”

Hond in hondenmand
Valentijnsdag is uitermate geschikt om je hond een cadeau te geven waarin hij jarenlang lekker kan slapen.

Hartige hondensnacks voor Valentijnsdag

Liefde gaat natuurlijk ook bij honden door de maag. Met lekkere snacks kun je je hond altijd een plezier doen; ook op Valentijnsdag. Snacks zijn ook perfect als beloning voor gezamenlijke trainingen. Voor Valentijn raden wij lekkers in hartvorm aan:

de Bosch Goodies Light zijn voor honden die hun slanke figuur willen behouden. Wil je je hond voor Valentijnsdag een plezier doen en tegelijkertijd dieren in nood helpen? Dat kan met de zoolove Soft Snacks.

Op zoek naar een Valentijnscadeau voor hondenbaasjes?

Wil je een hondenbaasje iets leuks voor de hond voor Valentijn cadeau doen? Snacks en speelgoed is altijd goed. Het is het beste om van te voren uit te zoeken of de hond alles verdraagt of bepaalde dingen lekker vindt.

De meeste honden verdragen graanvrij snacks zoals Dokas vleesstukjes van gedroogde eenden- of kippenborstfilet of de Wolf of Wilderness Raw Snacks goed.

Puppyhouders of toekomstige puppybaasjes kun je blij maken met de Trixie Junior Knuffelset.

Onze meest behulpzame artikelen
7 min

10 Tekenen die bewijzen dat je hond van je houdt

Houdt mijn hond van me? Als wij mensen van iemand houden, willen we natuurlijk ook weten of dit gevoel wederzijds is. Deze signalen willen we ook herkennen bij onze hond. We willen weten dat onze hond van ons houdt net zoals wij van hen houden. Honden hebben echter andere manieren om hun liefde te tonen. Ze kunnen "Ik hou van je" natuurlijk niet letterlijk uitspreken. Gelukkig kunnen ze ons op andere schattige manieren laten zien hoeveel ze van ons houden. Deze tekenen herkennen is gelukkig makkelijker dan je denkt.
11 min

Het samenleven van honden en katten

Een hond én een kat? Spreekwoordelijk kunnen honden en katten elkaar niet uitstaan. Maar de vermeende kemphanen kunnen heel goed vreedzaam naast elkaar leven – mits er een paar regels worden nagestreefd. Welke het zijn en met welke trucs het samenvoegen van de hond en kat gepaard gaat ondervindt je hier.