Hondenvoer met een hoog vleesgehalte

hondenvoer met veel vlees

De voorvader van onze huiselijke hond is de wolf en dit zie je sterk terug in de voeding van de gemiddelde hond. Het grootste deel van de voeding van de wolf bestaat namelijk uit spiervlees, maar ook botten, organen en plantaardige voeding is iets wat de wolf ook graag eet.

Waar bestaat hondenvoeding over het algemeen uit?

De voeding van de hond is gebaseerd op de voeding van de wolf. Een groot deel is hetzelfde, echter heeft de jarenlange domesticatie toch iets veranderd aan de gewoontes en behoeftes van een hond. Daarom is het zo dat de voeding van de hond en de wolf wel veel op elkaar lijkt maar toch niet 100% overeenkomt. Daarbij komen nog andere factoren die de voeding van honden kunnen beïnvloeden, zoals gezondheid, leeftijd, mate van activiteit, gewicht en ras. Zo eten oudere honden bijvoorbeeld minder vlees omdat ze minder actief zijn. Voor het beste advies omtrent voeding moet je in gesprek met je dierenarts zodat hij je kan vertellen wat de beste voeding is voor je hond.

Honden hebben behoefte aan een evenwichtige voeding en wel één die niet uit enkel vlees bestaat. Vlees is een geweldige bron van eiwitten, echter hebben honden ook voedingsstoffen nodig die vaak niet in vlees te vinden zijn. Als een hond enkel vlees eet kan hij last krijgen van voedselgerelateerde ziektes. In de regel bevat een juiste hondenvoeding 50 tot 70 procent vlees. Het zorgt voor de opbouw van de spieren en levert eiwitten die omgezet kunnen worden in energie. Het is belangrijk dat het vlees hoogwaardig is en dat het een groot deel van de voeding is.

Daarnaast zijn ook bronnen van vitaminen & mineraalstoffen zoals fruit en groente een erg belangrijk onderdeel van een juiste hondenvoeding. De hoeveelheid fruit en groente hoort in hondenvoeding ongeveer 20% te zijn. Dan zijn er nog oliën, vetten, koolhydraten en spoorelementen; allemaal dingen die goed zijn voor je hond en zeker niet in de voeding mogen ontbreken. Je kunt een goed voorbeeld nemen aan de Purizon Adult Black Angus & Kalkoen hondenvoer voor een idee van de optimale verhouding.

In het geval van industrieel geproduceerde hondenvoeding heb je bij vrijwel alle voeding een goede verhouding te pakken, echter is er wel een verschil in kwaliteit wat niet altijd even makkelijk te zien is. Hiervoor adviseren we je de voeding goed te bestuderen.

Hoe herken je hoogwaardig hondenvoer?

Om hoogwaardige voeding te herkennen kun je het best het etiket goed doorlezen. Als het goed is zie je de voedingsstoffen met het grootste aandeel in de voeding bovenaan staan. Zoals we verteld hebben moet vlees dan in ieder geval bovenaan staan. Wat betreft granen wil je dat liever helemaal niet hebben in je hondenvoeding, hooguit een klein beetje. Zogenaamde “dierlijke bijproducten” horen ook op de verpakking vermeld te zijn. Gezien honden ook organen eten is het niet erg als dit in de voeding zit, echter wordt met deze term ook wel is gerefereerd naar slachtafval en dit heeft weinig te zoeken in jouw hondenvoeding.

Ook kunstmatige aromastoffen, smaakversterkers en toegevoegde suikers, dingen die je vaak in goedkope voeding vindt, horen niet thuis in optimaal hondenvoer. Neem een voorbeeld aan het Real Hearts natvoer van Rocco, hier wordt precies beschreven wat voor dierlijke bijproducten er in de voeding zitten. Het bevat namelijk rund- of kippenharten en die zijn voor je viervoeter erg lekker. Ook het Classic natvoer van Rocco scoort punten met maar liefst 100% vers en hoogwaardig vlees.

Ontdek in onze webshop het aanbod aan hoogwaardig graanvrij hondenvoer!

Welk hondenvoer met een hoog vleesaandeel is aan te bevelen?

In de oneindige jungle van verschillende soorten hondenvoeding raakt menig baasje al snel de weg kwijt. Eén van de merken die wij je in ieder geval kunnen aanbevelen is Wolf of Wilderness. Dit merk richt zich op het creëren van hondenvoeding die zoveel mogelijk lijkt op de voeding van zijn voorganger – de wolf. Naast de grote hoeveelheid vlees en organen bevat deze voeding bosbessen, wortels en kruiden. Zo zorgt het merk voor een uiterst gebalanceerde voeding. Daarnaast kun je bij Wolf of Wilderness ook nog kiezen uit allerlei varianten, zoals rundvlees of kip.

Naast Wolf of Wilderness is het merk Belcando Mastercraft ook een sterk merk: ze gebruiken enkel vers vlees! Dan hebben we nog de voeding van Canine Caviar, deze bevat allerlei belangrijke voedingsstoffen, zorgt voor een goede pH-waarde en is ook geschikt voor allergische honden. Tevens kunnen we de hondenvoeding van GranataPet ook zeker aanbevelen, dit merk let er namelijk op dat ze je hond voorzien van voedingsstoffen afkomstig uit regionale producten. Ook hebben we nog het met aandacht en liefde voorbereide hondenvoer van Rinti, deze bestaat uit échte vleesstukjes en zorgt op die manier voor een gezonde en bij het dier passende voeding.

Tenslotte adviseren we je: zorg ervoor dat je ook bij het kopen van hondensnacks goed let op de inhoud. Ook bij snacks is het belangrijk dat je hond alleen maar goede stoffen binnenkrijgt.

In de online shop van zooplus vind je een uitgebreid aanbod aan hondenvoer voor jouw viervoeter!

Onze meest behulpzame artikelen
9 min

Levensmiddelen die honden niet mogen eten

Niet alle levensmiddelen die wij mensen zomaar kunnen eten, zijn goed voor onze honden. Soms zijn zelfs de kleinste hoeveelheden giftig, terwijl het soms ook eraan ligt hoe vaak je hond iets binnenkrijgt of de bereiding van de levensmiddelen. Krijg een goed overzicht over de schadelijke en ongevaarlijke voedingsmiddelen voor je hond. 
7 min

Het juiste voer voor oudere honden

De eerste haren worden grijs en de bewegingen worden langzamer: je hond wordt oud! Dat hoort ook bij een hondenleven, net zoals bij een mensenleven. Maar om de vergrijzing bij jouw hond te verlichten kun je veel doen. Het juiste voer voor oudere honden is erg belangrijk in deze levensfase, een voeding die afgestemd is op de behoeften van oudere honden zorgt op een vergevorderde leeftijd voor gezondheid en vitaliteit.
6 min

Droogvoer vs natvoer

Het aanbod van hondenvoer is vandaag de dag groter dan ooit. Hoewel een groot aandeel van de producten voor alle honden geschikt is, blijf je als baasje toch nog een aantal vragen zitten: welke voeding is nou de juiste voeding voor mijn dier? Is droogvoer beter dan natvoer of is het andersom?