Hondenvoer met een hoog vleesgehalte

hondenvoer met veel vlees

De voorvader van onze huiselijke hond is de wolf en dit zie je sterk terug in de voeding van de gemiddelde hond. Het grootste deel van de voeding van de wolf bestaat namelijk uit spiervlees, maar ook botten, organen en plantaardige voeding is iets wat de wolf ook graag eet.

Waar bestaat hondenvoeding over het algemeen uit?

De voeding van de hond is gebaseerd op de voeding van de wolf. Een groot deel is hetzelfde, echter heeft de jarenlange domesticatie toch iets veranderd aan de gewoontes en behoeftes van een hond. Daarom is het zo dat de voeding van de hond en de wolf wel veel op elkaar lijkt maar toch niet 100% overeenkomt. Daarbij komen nog andere factoren die de voeding van honden kunnen beïnvloeden, zoals gezondheid, leeftijd, mate van activiteit, gewicht en ras. Zo eten oudere honden bijvoorbeeld minder vlees omdat ze minder actief zijn. Voor het beste advies omtrent voeding moet je in gesprek met je dierenarts zodat hij je kan vertellen wat de beste voeding is voor je hond.

Honden hebben behoefte aan een evenwichtige voeding en wel één die niet uit enkel vlees bestaat. Vlees is een geweldige bron van eiwitten, echter hebben honden ook voedingsstoffen nodig die vaak niet in vlees te vinden zijn. Als een hond enkel vlees eet kan hij last krijgen van voedselgerelateerde ziektes. In de regel bevat een juiste hondenvoeding 50 tot 70 procent vlees. Het zorgt voor de opbouw van de spieren en levert eiwitten die omgezet kunnen worden in energie. Het is belangrijk dat het vlees hoogwaardig is en dat het een groot deel van de voeding is.

Daarnaast zijn ook bronnen van vitaminen & mineraalstoffen zoals fruit en groente een erg belangrijk onderdeel van een juiste hondenvoeding. De hoeveelheid fruit en groente hoort in hondenvoeding ongeveer 20% te zijn. Dan zijn er nog oliën, vetten, koolhydraten en spoorelementen; allemaal dingen die goed zijn voor je hond en zeker niet in de voeding mogen ontbreken. Je kunt een goed voorbeeld nemen aan de Purizon Adult Black Angus & Kalkoen hondenvoer voor een idee van de optimale verhouding.

In het geval van industrieel geproduceerde hondenvoeding heb je bij vrijwel alle voeding een goede verhouding te pakken, echter is er wel een verschil in kwaliteit wat niet altijd even makkelijk te zien is. Hiervoor adviseren we je de voeding goed te bestuderen.

Hoe herken je hoogwaardig hondenvoer?

Om hoogwaardige voeding te herkennen kun je het best het etiket goed doorlezen. Als het goed is zie je de voedingsstoffen met het grootste aandeel in de voeding bovenaan staan. Zoals we verteld hebben moet vlees dan in ieder geval bovenaan staan. Wat betreft granen wil je dat liever helemaal niet hebben in je hondenvoeding, hooguit een klein beetje. Zogenaamde “dierlijke bijproducten” horen ook op de verpakking vermeld te zijn. Gezien honden ook organen eten is het niet erg als dit in de voeding zit, echter wordt met deze term ook wel is gerefereerd naar slachtafval en dit heeft weinig te zoeken in jouw hondenvoeding.

Ook kunstmatige aromastoffen, smaakversterkers en toegevoegde suikers, dingen die je vaak in goedkope voeding vindt, horen niet thuis in optimaal hondenvoer. Neem een voorbeeld aan het Real Hearts natvoer van Rocco, hier wordt precies beschreven wat voor dierlijke bijproducten er in de voeding zitten. Het bevat namelijk rund- of kippenharten en die zijn voor je viervoeter erg lekker. Ook het Classic natvoer van Rocco scoort punten met maar liefst 100% vers en hoogwaardig vlees.

Ontdek in onze webshop het aanbod aan hoogwaardig graanvrij hondenvoer!

Welk hondenvoer met een hoog vleesaandeel is aan te bevelen?

In de oneindige jungle van verschillende soorten hondenvoeding raakt menig baasje al snel de weg kwijt. Eén van de merken die wij je in ieder geval kunnen aanbevelen is Wolf of Wilderness. Dit merk richt zich op het creëren van hondenvoeding die zoveel mogelijk lijkt op de voeding van zijn voorganger – de wolf. Naast de grote hoeveelheid vlees en organen bevat deze voeding bosbessen, wortels en kruiden. Zo zorgt het merk voor een uiterst gebalanceerde voeding. Daarnaast kun je bij Wolf of Wilderness ook nog kiezen uit allerlei varianten, zoals rundvlees of kip.

Naast Wolf of Wilderness is het merk Belcando Mastercraft ook een sterk merk: ze gebruiken enkel vers vlees! Dan hebben we nog de voeding van Canine Caviar, deze bevat allerlei belangrijke voedingsstoffen, zorgt voor een goede pH-waarde en is ook geschikt voor allergische honden. Tevens kunnen we de hondenvoeding van GranataPet ook zeker aanbevelen, dit merk let er namelijk op dat ze je hond voorzien van voedingsstoffen afkomstig uit regionale producten. Ook hebben we nog het met aandacht en liefde voorbereide hondenvoer van Rinti, deze bestaat uit échte vleesstukjes en zorgt op die manier voor een gezonde en bij het dier passende voeding.

Tenslotte adviseren we je: zorg ervoor dat je ook bij het kopen van hondensnacks goed let op de inhoud. Ook bij snacks is het belangrijk dat je hond alleen maar goede stoffen binnenkrijgt.

In de online shop van zooplus vind je een uitgebreid aanbod aan hondenvoer voor jouw viervoeter!

Onze meest behulpzame artikelen
7 min

Het juiste voer voor oudere honden

De eerste haren worden grijs en de bewegingen worden langzamer: je hond wordt oud! Dat hoort ook bij een hondenleven, net zoals bij een mensenleven. Maar om de vergrijzing bij jouw hond te verlichten kun je veel doen. Het juiste voer voor oudere honden is erg belangrijk in deze levensfase, een voeding die afgestemd is op de behoeften van oudere honden zorgt op een vergevorderde leeftijd voor gezondheid en vitaliteit.
6 min

Droogvoer vs natvoer

Het aanbod van hondenvoer is vandaag de dag groter dan ooit. Hoewel een groot aandeel van de producten voor alle honden geschikt is, blijf je als baasje toch nog een aantal vragen zitten: welke voeding is nou de juiste voeding voor mijn dier? Is droogvoer beter dan natvoer of is het andersom?
10 min

Voeding voor de Chihuahua

Klein, maar fijn. De Chihuahua is het kleinste hondenras ter wereld en staat volgens de rassenstandaard bekend als levendig, waakzaam en moedig. Als hij net zo groot zou zijn als dat hij loyaal is, zou het een geweldige waakhond zijn! Het hebben van een Chihuahua vergt veel toewijding en het beestje is erg kieskeurig in het verspreiden van zijn liefde. De Chihuahua geeft over het algemeen het grootste deel van zijn liefde aan één persoon in het huis, maar hij kan het ook wel eens verdelen over meerdere baasjes. Als de Chihuahua met liefde wordt opgevoed zal hij snel nieuwe dingen leren en daarbij ook nog eens erg vriendelijk zijn. Om ervoor te zorgen dat je Chihuahua niet het stereotype keffertje wordt is het belangrijk dat je hem op jonge leeftijd al laat wennen aan andere prikkels, zoals kinderen en andere honden. Ondanks zijn kleine formaat is de Chihuahua niet een of ander speeltje en dient hij ook als een volwaardige hond behandeld te worden. Dit laatste is in de omgang met kinderen zeer belangrijk om te onthouden. Daarnaast heeft een Chihuahua een normale behoefte aan het regelmatig uitgelaten worden, net als alle andere honden. Hij kan goed in een woning worden gehouden en heeft niet per se behoefte aan een gigantische tuin. Desondanks geniet hij natuurlijk wel van een lekkere boswandeling. Al met al is de Chihuahua een robuuste en koppige hond die graag speelt. Er bestaan verschillende theorieën over de afkomst van de Chihuahua. Het hondje draagt de naam van één van de grootste provincies in Mexico met zich mee, genaamd Chihuahua. Er zijn allerlei hints die wijzen naar de afkomst van dit ras. Niet alleen uit Mexico, maar ook China, Egypte en zelfs Malta. Vroeger leefden er wilde honden in Mexico die destijds door de Azteken werden gevangen en gedomesticeerd. Azteekse priesters verheiligden het kleine hondje en de Azteekse prinsessen waren er ook helemaal weg van. Hij werd als offerdier gebruikt en gold bovendien als degene die de doden naar het hiernamaals leidde. In 1904 werd de Chihuahua voor het eerst geregistreerd in de Verenigde Staten, door een kunstenares genaamd Rosina V. Casseli. Ze trainde de honden voor allerlei soorten optredens en in haar tijdschrift “Our Dogs” schreef ze de eerste prototype-rasomschrijving van het mini-hondje. De daadwerkelijke eerste officiële rasomschrijving werd vastgelegd in 1923 en vanuit hier vond de Chihuahua zijn weg in de wereld.