Kerstcadeaus voor katten

Kerstcadeaus voor katten

Hier vind je volop inspiraties voor kerstcadeaus voor katten!

Kerst is voor de meeste katten een heel spannend feest. Zoals gebruikelijk tijdens de feestdagen mogen de passende cadeautjes niet ontbreken. Of het nou voor mens of dier is: een cadeau is een teken van genegenheid en waardering. Kerstcadeaus voor katten laten je kat zien, hoe veel hij voor je betekent.

Je hoeft niet lang na te denken over wat er op het verlanglijstje van jouw kat zou staan. Een kattenspeeltje, voerbak of kattenbedje: er zijn veel toffe mogelijkheden om katten te verrassen met geweldige cadeaus. In dit artikel hebben we de beste cadeau-ideeën voor de kerstdagen op een rijtje gezet zodat je jouw lieve kat gegarandeerd een plezier doet.

Kattenspeelgoed met valeriaan

Spelen staat bij een kat hoog op het lijstje van dingen die hij het liefst doet. Speelgoed met valeriaan is voor een kat daarom altijd een goed cadeau. Daarnaast biedt het een groot voordeel: vooral tijdens de feestdagen is de verleiding om met lichtsnoeren en versiering te spelen groot voor katten. Het valeriaan-speelgoed zorgt voor afwisseling, waardoor je kat de kerstversiering met rust laat. Om ervoor te zorgen dat de kerstboom niet ten prooi valt aan je kat, laten wij je leuk speelgoed zien waarvan zelfs luie katten geen genoeg krijgen.

Waarom vinden katten valeriaan zo fascinerend?

Valeriaan behoort tot de lievelingsplanten van katten. In tegenstelling tot de mens bij wie valeriaan een rustgevende werking heeft, reageren de meeste katten euforisch op dit kruid. Voor je kat is het bijzonder interessant als het in speelgoed verpakt zit. Het aroma van valeriaan zet aan tot spelen, rennen en stoeien. Dat wordt een levendige Kerst!

Speelgoed met kattenkruid

Niet alle katten zijn wild en speels. Afhankelijk van het ras en de leeftijd zijn er genoeg katten die alles liever lekker rustig aan doen. Ook voor deze katten zijn er genoeg leuke cadeau-ideeën voor Kerst.

Speelgoed met kattenkruid heeft zelfs twee voordelen: de geur van de plant trekt veel katten aan en ontspant ze tegelijkertijd. Daarnaast stimuleert de geur de drang tot spelen als kussens of speelmuizen ermee gevuld zijn. Zo zullen rustigere katten ook eerder spelen.

Net als bij speelgoed met valeriaan is er speelgoed met kattenkruid verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen. Behalve de kleine kussens en muisjes zijn er sneeuwmannen, rendieren, kerstbomen etc. Als je op zoek naar kattenspeelgoed vind je in de zooplus shop vast wel iets naar wens bij.

Kerstcadeaus voor katten: lekker slapen

Waar houden katten, naast eten en spelen, nog meer van? Juist: van slapen! Er is dus bijna geen beter kerstcadeau voor je kat te bedenken dan een warme en knusse slaapplek. Zelfs de meest levendige kat wil na een avontuurlijke dag ontspannen een dutje doen. Aangezien katten zeer gevoelig op luide geluiden reageren, is het dus van groot belang om je kat met Kerst een fijne schuilplek te bieden. Daarom wordt het aanbevolen om je kat te verrassen met een zacht en warm kattenbed. Of je nu een knuffeldeken, holletje of een mandje geeft: iedere kat wordt enthousiast van een nieuwe slaapplek.

Een mooie voerbak als kerstcadeau voor katten

Voor echte lekkerbekken is Kerst de perfecte gelegenheid om eens heerlijk te smullen. Als je jouw kat niet alleen wilt verrassen met een feestmaal, maar dit ook nog eens wilt serveren in een mooie voerbak, zal je kat je dat zeker in dank afnemen.

Voer- en waterbakken voor katten zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, vormen en grootten. In ons ruime assortiment vind je zeker een mooi kerstcadeau voor je kat.

Andere leuke kerstcadeaus voor katten

Niet alleen speelgoed, voerbakken en bedden zijn een geliefd cadeau. Ben je op zoek naar andere kerstcadeaus voor katten? Hieronder vind je nog een aantal andere ideeën waar je je kat zeker weten blij mee maakt.

Onze meest behulpzame artikelen
6 min

Houdt mijn kat van me? 10 tekenen die het bewijzen

Katten zijn mysterieuze wezens. Door hun wisselende gedrag tonen ze dan weer meer of minder genegenheid richting hun baasje. Ook geven ze af en toe subtieler dan honden zouden doen hints dat ze van je houden. Als je katten goed kent, zul je deze tekenen echter snel herkennen. Hoe meer je daarbij op je instinct vertrouwt, net zoals je kat , des te meer je zult zien en voelen dat je kat van je houdt.
5 min

Vijf tekenen dat je kat je vertrouwt

Een harmonieuze relatie met je kat berust op vertrouwen. Maar hoe kun je een vertrouwensband met je kat opbouwen en hoe laten ze zien dat ze je vertrouwen? Dat is goede vraag, want katten staan bekend als onafhankelijk en moeilijk te doorgronden. Echter kunnen deze vijf gedragskenmerken je verraden of en in hoeverre jouw kat je vertrouwt.