Kerstcadeaus voor katten

Kerstcadeaus voor katten

Kerst is voor de meeste katten een heel spannend feest. Zoals gebruikelijk tijdens de feestdagen mogen de passende cadeautjes niet ontbreken. Of het nou voor mens of dier is: een cadeau is een teken van genegenheid en waardering. Kerstcadeaus voor katten laten je kat zien, hoe veel hij voor je betekent. Bovendien hoef je niet lang na te denken wat er op het verlanglijstje van je viervoeter zou staan. Een kattenspeeltje, voerbak of kattenbedje: er zijn veel toffe mogelijkheden om katten met spannende cadeautjes te verrassen. Wij hebben voor jou de beste cadeau-ideeën voor de kerst op een rijtje gezet, waardoor je jouw lieveling gegarandeerd gelukkig maakt.

Kerstachtig kattenspeelgoed met valeriaan

Spelen staat bij een kat hoog op het lijstje van dingen die hij het liefst doet. Speelgoed met valeriaan is voor een kat daarom altijd een goed cadeau. Het biedt daarnaast het een wezenlijk voordeel: vooral tijdens de feestdagen is de verleiding groot voor katten om met lichtslangen en kerstversiering te gaan spelen. Het valeriaan-speelgoed zorgt voor afwisseling, waardoor je viervoeter de versiering met rust laat. Om ervoor te zorgen dat de kerstboomdecoratie niet ten prooi valt aan je kat, presenteren wij je leuk speelgoed waarvan zelfs luie katten geen genoeg krijgen.

Waarom vinden katten valeriaan zo geweldig?

Valeriaan behoort tot de lievelingsplanten van de kat. In tegenstelling tot de mens bij wie valeriaan een rustgevende werking heeft, reageren de meeste katten euforisch op dit kruid. Voor je viervoetige vriend is het bijzonder interessant als het in speelgoed verpakt zit. De valeriaan-aroma motiveert je lieveling om te gaan spelen, razen en woelen. Daardoor is plezier tijdens de feestdagen gegarandeerd.

Ho, ho, ho! Het Valeriaankussen van Aumüller

Nog niet in de kerststemming? Geen punt: dit valeriaankussen zorgt direct voor een feestelijke omgeving. Het kussen met kerstachtig uiterlijk is voorzien van spelt en valeriaanwortel. De spelt creëert tijdens het spelen geritsel dat de interesse van je kat wekt. Er zitten bovendien geen schadelijke stoffen in de vulling. Dit speelkussen voor katten nodigt uit om te knuffelen, strelen en razen. Dit valeriaankussen is ideaal als kerstcadeau voor katten die zich snel vervelen.

Aumüller Baldrian-Kissen Ho Ho Ho
Kerstcadeaus voor katten

Kattenspeelgoed zacht als sneeuw

Niet alle katten zijn te motiveren door de geur van valeriaanspeelgoed. Als je op zoek bent naar een hoogwaardig cadeau waar je viervoeter flink mee kan stoeien en knuffelen, dan is kattenspeelgoed van zachte stof een goede optie.  Alle kleine delen vast, waardoor deze niet ingeslikt kunnen worden. Daarom is het een uitermate geschikt kerstcadeau voor een huistijger.

Kerstcadeaus voor katten kunnen ook al voor kerstavond gegeven worden. Wie niet tot 24 december kan wachten met de cadeautjes, kan zijn kat heel gemakkelijk verrassen met passend speelgoed.

Rustige feestdagen dankzij speelgoed met kattenkruid

Niet alle katten zijn wild en speels. Afhankelijk van het ras en de leeftijd zijn er katten die eerder rustig en kalm zijn. Ook voor deze dieren zijn er toffe cadeau-ideeën voor tijdens de kerst. Denk aan speelgoed met kattenkruid. Het hoogwaardige kattenkruid, ook wel catnip genoemd. geeft een onweerstaanbare geur af. Veel katten krijgen hier een gelukszalig gevoel van. De pluche dieren zijn daarom een perfect kerstcadeau voor je kat!

Kattenkruid speelgoed
Kerstcadeaus voor katten

Gezellige kattenbedden voor het koudste seizoen 

Wat doen katten naast spelen en eten bijzonder graag? Precies: slapen. Betere kerstcadeaus voor katten dan warme en gezellige slaapplekken zijn er dan ook amper. Ook de meest actieve katten willen na een dag vol spanning graag ontspannen doezelen. Aangezien katten zeer gevoelig zijn voor hard geluid, is het belangrijk hem tijdens de feestdagen plek te geven waar hij zich kan terugtrekken. Daarom dat je jouw kat met een pluizig en warm kattenbed kunt verrassen. Of het nu een dekentje, kattenhol of mandje is; elke viervoeter is blij met een nieuwe slaapplek.

Mooie voerbakken als kerstcadeau voor de kat

Voor echte zoetekauwen is de feestdagenperiode perfect om uitgebreid te smullen. Als je jouw viervoeter niet alleen met een feestmaal wilt verrassen, maar dat ook in een mooie voerbak doet, zorg je voor een hoop liefde en dankbaarheid. Voer- en drinkbakken voor katten zijn er in verschillende kleuren, vormen en groottes: een geschikt kerstcadeau voor katten, die graag in stijl eten.

Andere leuke cadeau-ideeën voor katten tijdens de kerst

Niet alleen speelgoed, voerbakken en bedjes zijn een geliefd cadeau. Voor wie op zoek is naar mooie kerstcadeaus in de vorm van kattenbenodigdheden, zijn er nog andere spannende cadeau-ideeën zoals:

Onze meest behulpzame artikelen
5 min

Vijf tekenen dat je kat je vertrouwt

Een harmonieuze relatie met je kat berust op vertrouwen. Maar hoe kun je een vertrouwensband met je kat opbouwen en hoe laten ze zien dat ze je vertrouwen? Dat is goede vraag, want katten staan bekend als onafhankelijk en moeilijk te doorgronden. Echter kunnen deze vijf gedragskenmerken je verraden of en in hoeverre jouw kat je vertrouwt.
4 min

Houdt mijn kat van me? 10 tekenen die het bewijzen

Katten zijn mysterieuze wezens. Door hun wisselende gedrag tonen ze dan weer meer of minder genegenheid richting hun baasje. Ook geven ze af en toe subtieler dan honden zouden doen hints dat ze van je houden. Als je katten goed kent, zul je deze tekenen echter snel herkennen. Hoe meer je daarbij op je instinct vertrouwt, net zoals je kat , des te meer je zult zien en voelen dat je kat van je houdt.
10 min

Katten met knaagdieren en konijnen

Kattenvrienden zijn dierenvrienden – ze zijn dan ook zelden de enige dieren in het huishouden. Wanneer twee katten aan elkaar moeten wennen, gedragen ze zich lang niet altijd poeslief, maar als je katten en knaagdieren bij elkaar wilt houden, wordt het alleen maar moeilijker – kan dat wel goed gaan? In dit artikel lees je alles over: katten samen met knaagdieren en konijnen laten samenleven.