Het juiste kattengras

Kattengras

Kattengras

De kat is een pure vleeseter. Toch verafschuwen katten ook zeker geen grasspriet zo af en toe om de spijsvertering te stimuleren en om de natuurlijk uitzetting van haarballen mogelijk te maken. Lees hier alles over het onderwerp kattengras.

De voordelen

Huiskatten brengen tot zo’n 60 procent van hun dag door met vachtverzorging. Geen wonder dus dat de ene na de andere haar in het maagdarmkanaal eindigt! Haarballen zijn niet alleen vervelend, ze kunnen ook zeer gevaarlijk zijn en leiden tot verstoppingen. Terwijl buitenkatten hun vertering stimuleren door het knabbelen op grassprieten is dit voor binnenkatten een stuk moeilijker. Een flink aantal katten vergrijpt in hun behoefte daarom aan gedeeltelijk giftige kamerplanten.

Kattenliefhebbers moeten daarom altijd een pot kattengras beschikbaar hebben voor hun katachtige vriend! Maar niet elk gras is hetzelfde!

Verschillende soorten kattengras

Kattengras is geen soort grastype, maar eerder een conglomeraat van verschillende grasachtige planten die geschikt zijn als een voedingssupplement voor katten. Zo wordt vaak Cyprus gras, graslelies of ingezaaide granen gebruikt.

  • Cyprus gras: Cyprus gras is niet giftig en is geschikt als kattengras-alternatief. Enige nadeel: veel katten verwonden zich aan de scherpe sprieten.
  • Graslelie: Graslelie veroorzaakt misselijkheid en duizeligheid, hierdoor zijn ze perfect als kattengrasvervanging omdat ze het overgeven van ingeslikte haren mogelijk maken. Nadeel: de planten verspreiden giftstoffen in de lucht, hierdoor geven ze bijvoorbeeld ook nicotine aan de kat af.
  • Granen: uit granen zoals tarwe of gerst kun je gemakkelijk en snel kattengras laten groeien. Zelfs vogelvoer voor kanaries en parkieten is geschikt als zaadjes.

Daarnaast zijn er goed gevulde mengsels in de winkel beschikbaar van verschillende zachte grassen die geschikt zijn als kattengras.

In onze kattenshop is er een breed aanbod van kattengras!

Ook zijn er voldoende bijpassende accessoires voor kattengras, zo zijn er namelijk verschillende schalen waarin je kattengras kunt laten groeien, er zijn meerdere navulverpakking beschikbaar en er bestaan ook heerlijke katten snacks.

Onze meest behulpzame artikelen
3 min

Mogen katten melk drinken?

Melk en katten horen volgens velen nou eenmaal bij elkaar. Het verlangen van een kat om melk te drinken kennen we ook uit veel kinderboeken en films. Dit verlangen bestaat daadwerkelijk, want katten zijn dol op melk. Een theorie hiervoor his dat het de katten herinnert aan de zoogperiode. Maar mogen katten eigenlijk wel melk drinken of is melk niet goed voor ze?