Taart bakken voor je kat: twee heerlijke recepten

taart voor katten

Voor kattentaartjes van vis of vlees is een muffinvorm bijzonder geschikt.

Is je kat jarig en wil je hem op een speciale manier verwennen? Dan zijn kattentaartjes altijd een goed idee. Het is namelijk niet zo moeilijk om echte taartjes te maken voor je kat. Met onze twee recepten kun je direct aan de slag.

In dit artikel vind je twee recepten waarmee je heel gemakkelijk kattentaartjes kunt maken. Het eerste recept is geschikt voor katten die liever van vis houden. Met het andere maak je katten die dol zijn op vlees blij.

Het enige wat je nodig hebt om zelf lekkere kattentaartjes te maken, zijn een oven en een muffinvorm. De ingrediënten voor lekkere kattentaartjes kun je in iedere supermarkt kopen.

Een taart voor katten bakken is makkelijk en leuk

Wanneer je zelf een taart bakt voor je kat, heeft dat veel voordelen. Gelukkig is het maken van kattentaarten zo makkelijk dat het zelfs beginnelingen lukt. Bovendien weet je dan precies wat er in het taartje zit. Zo kun je op mogelijke allergieën van je kat letten.

Let op: voor recepten met zuivelproducten zoals boter of kaas gebruik je beter lactosevrije producten. Veel katten kunnen namelijk niet tegen melksuiker (lactose).

Nog een voordeel als je zelf taartjes voor je kat maakt: zo’n kattentaartje bevat alleen gezonde dingen. Er worden namelijk geen kleurstoffen en conserveermiddelen gebruikt.

Recept nr. 1: kattentaart met tonijn

Laten we beginnen met een recept voor de visliefhebbers onder de katachtige fijnproevers.

Ingrediënten

  • 100 gram tonijn uit blik zonder olie;
  • 3 eetlepels verse kaas (zo mogelijk lactosevrij);
  • 1 rauw ei;
  • muffinvorm van papier.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de tonijn in een kom en plet het met een vork fijn. Meng vervolgens de kaas en het ei eronder.

Doe de muffinvorm in de vorm, vul het met het deegmengsel en plaats het geheel in de oven. Bak het gedurende ca. 15 minuten.

Je hoeft nu alleen nog maar de papieren vorm te verwijderen voordat je het taartje kunt serveren. Let er bovendien op dat het taartje helemaal is afgekoeld.

Tip
In plaats van de kaars kun je een kauwstickje voor katten bovenaan in het taartje steken.

Recept nr. 2: kattentaart op basis van rundvlees

Als je jarige kat liever van vlees houdt, zal hij zeker genieten van een taartje van lever en gehakt vlees.

Ingrediënten

  • 100 gram runderlever;
  • 100 g rundergehakt;
  • 3 eetlepels water;
  • 1 eigeel;
  • 2 – 3 stengels verse basilicum;
  • muffinvorm van papier.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Was de runderlever, dep deze droog en snijd deze in zeer kleine stukken.

Meng de klein gesneden runderlever met het rundergehakt, het eigeel en het water. Hak de basilicumstengels zeer fijn en meng dit er ook onder.

Vul de (muffin)vorm met het deeg en plaats de vorm in de oven (middelste rooster). Bak het gedurende ca. 35 – 40 minuten.

Ook hier geldt: Laat het taartje helemaal afkoelen, anders bestaat de kans dat je kat zijn snuitje eraan verbrandt.

Welke alternatieven zijn er voor het taarten voor katten?

Als je geen taart voor katten wilt bakken of gewoon iets anders wilt proberen, neem dan eens een kijkje bij onze recepten voor zelfgemaakte kattenkoekjes.

In de online shop van zooplus vind je bovendien een ruim assortiment kattensnacks en -traktaties voor speciale gelegenheden.

Onze meest behulpzame artikelen
4 min

Gevaarlijk voedsel voor katten

De zoöloog en onderzoeker van dierlijk gedrag Paul Leyhausen stelde al vast dat katten niet alleen maar eten wat goed voor ze is. Het is daarom van groot belang dat het baasje precies weet welk voedsel schadelijk kan zijn voor zijn kat. Voedingsmiddelen waar wij mensen baat bij hebben zijn namelijk zeer giftig voor katten.  De onderstaande lijst is niet per se volledig.