Ahoy: een boottocht met de kat

Boottocht met de kat

Boottocht met de kat

Kat In Bench

Een boottocht met de kat? Wat velen niet weten: sommige cruiseaanbieders geven je de mogelijkheid om jouw kat mee te nemen aan boord. Of en in hoeverre dat mogelijk is, hangt natuurlijk af van de aanbieder. In elk geval is het boeken van een huisdiervriendelijke cabine en het vooraf sluiten van een overeenkomst noodzakelijk. Informeer vroegtijdig bij de rederij, zodat er geen verrassingen zijn!

Voor cruises in het buitenland moeten katten een geldig EU-huisdierenpaspoort bij hebben. Daarnaast moeten de toelatingseisen van het land van bestemming in acht worden genomen. Informatie hiervoor vindt je op de homepage van de betreffende ambassade. Een vroegtijdige voorbereiding is een pluspunt, want de kat benodigt eventueel een gezondheidscertificaat of bepaalde vaccinaties. Vergeet niet om alle documenten mee te nemen tijdens jouw reis!

De kat op de veerboot

Of je nu op een eiland woont, of een vakantieritje maakt over het water: soms is het nodig om jouw kat mee te nemen op de veerboot. Afhankelijk van de rederij mag de kat mee op het dek of moet hij in de auto blijven. Dat laatste is niet ideaal, vooral wanneer de kat onbeheerd wordt achtergelaten. Zie het verblijven op het parkeerdek als laatste redmiddel. Wellicht heb je de mogelijkheid om bij jouw kat te verblijven? Zo kun je controleren of het gevaar van hittestress aanwezig is en kun je jouw kat kalmeren.

Wanneer je jouw kat meeneemt naar het dek is dit in veel gevallen veel aangenamer voor de kat. Stressvrij zal het echter daar niet zijn, mede door de ongewone geluiden en de vaak sterke wind. Dat is de reden waarom de kat het best in de draagtas kan blijven. Een doek kan bescherming tegen eventuele tocht bieden.

Om een ontsnapping van de kat te voorkomen, moet de kat tijdens de reis in de draagtas blijven. Afhankelijk van de lengte van de reis die je wilt maken, moet je de kat wellicht een beetje water geven of strelen. Net als bij reizen met het vliegtuig of met het openbaar vervoer is het gemakkelijk om de rits van de draagtas open te ritsen. Veel katten zijn angstig of gestresst tijdens de reis. Verbaas je dan ook niet wanneer je kat zich terugtrekt of zelfs sist!

Vroegtijdige voorbereiding

De toelatingseisen verschillen per rederij of veerboot. Wie zich vroegtijdig informeert, is goed voorbereid – dit geldt niet alleen in het buitenland!

Om de reis stressvrij te vobrengen, kun je jouw kat voorafgaand aan de reis laten wennen aan de transporttas. Geef de kat de kans een verbinding te maken met positieve ervaringen met de draagtas: integreer dit in de dagelijkse spelletjes, voer de kat in de draagtas en richt deze in als een veilige slaapplaats. Je kat mag tijdens de gewenningsperiode natuurlijk te allen tijde de draagtas verlaten! Een dergelijke voorbereiding helpt om jouw kat zich veilig te laten voelen tijdens het vervoeren.

Wij wensen jou en jouw kat een goede en veilige reis!

Onze meest behulpzame artikelen
4 min

Autorijden met de kat

Katten reizen niet graag. Elke verplaatsing is pure spanning voor de gevoelige dieren, omdat onbekende geluiden en geuren zelfs de meest robuuste naturen nerveus maken. Toch moeten diereneigenaren af en toe de kat ergens mee naar toe nemen – zij het voor het jaarlijkse bezoek aan de dierenarts, een verhuizing of een langere vakantie. Auto rijden is misschien niet de gewenste verplaatsing van de kat – maar met een beetje voorbereiding ontneemt je de angst van jouw kat tijdens het ritje. In dit artikel lees je alles over, autorijden met de kat.
5 min

9 tips om de perfecte katten transportbox te vinden

Bij de basisuitrusting voor katten hoort een transportbox. Ongeacht of jouw kat nu uit het asiel, van de fokker of bij een particulier komt – het dier moet veilig naar jouw huis kunnen worden vervoerd. Daarnaast zul je de box ook nodig hebben voor de verschillende bezoeken aan de dierenarts. Al met al is het dus verstandig om op voorhand een transportbox aan te schaffen. Daarom hebben we hieronder negen tips voor je samengesteld.
4 min

Vliegen met de kat

Vliegen met de kat is nog minder populair dan een verblijf in de auto. Onbekende geuren, harde geluiden en drukcompensatie maken de vlucht onaangenaam voor de kat. Maar helaas kan het niet altijd worden voorkomen dat je jouw kat mee moet nemen in het vliegtuig. Maar of het nu voor de reis of het lange verblijf in het buitenland is: met een beetje voorbereiding kun je de vlucht zo aangenaam mogelijk maken voor jouw kat.