Bachbloesem voor vogels

Bachbloesem

Bachbloesem

Bachbloesem voor vogels is momenteel erg in trek. De extracten uit wilde platen werden in de jaren dertig van de achttiende eeuw al ontdekt door de arts en bacterioloog dr. Edward Bach en verbetert sindsdien het fysieke en mentale welzijn van dier en mens. Tot nu toe kende men bachbloesem alleen voor paarden, katten en honden. Maar nu kan het ook vogels helpen!

Welke bachbloesems zijn er?

Dr. Bach heeft 38 Bachbloesem-extracten ontdekt. Hun energie zou een regulerende werking op het lichaam en de geest hebben. Elke Bachbloesem wordt toegewezen aan een hoofdsymptoom – Backbloesem nr. 2, esp, zou bijvoorbeeld bij onverklaarbare zorgen en angsten en nerveuze stemmingen helpen. Het wordt toegediend in bronwater. Vaak worden ze met alcohol langer houdbaar gemaakt of als druppeltjes toegediend. Voor vogels zijn vooral mengsels zonder alcohol geschikt zoals in water opgeloste druppeltjes.

Naast de losse bachbloesems voor vogels zijn er ook mengsels die met de kracht van verschillende bloemen werken. Zo bestaan de bekende “noodgeval-druppels” bijvoorbeeld uit de bloesem-extracten van springzaad (impatiens), ster van Bethlehem (gewone vogelmelk), cherry plum (kerspruim), rock rose (geel zonneroosje) en clematis (bosrank). Noodgeval-druppels helpen bij alle psychologisch stressvolle situaties zoals verhuizen, het gezelschap van onbekende vogels of bij de dood van een geliefd persoon.

Het kiezen van de juiste Bachbloesem

De keuze is niet makkelijk. Daarom kun je hulp inschakelen van een natuurgeneeskundige dierenarts of diergeneeskundige. Een nauwkeurig overzicht van de hoofdsymptomen kan ook helpen. Tot nu toe zijn er geen bijwerkingen van bachbloesem bekend. Wie zeker wil zijn, kan hulp vragen aan zijn dierenarts of een diergeneeskundige!

Onze meest behulpzame artikelen
8 min

Zebravink

Zebravinken zijn mooi, gezellig en vergen weinig onderhoud. Het is dus niet zo gek dat ze een van de populairste siervogels zijn. Het is echt een schouwspel om de prachtvinken te bekijken, want met zebravinken is er altijd wel wat te beleven. Wil je ook graag een zebravink? Lees dan hier meer over de verzorging en houding van deze vogel. 
3 min

Grasparkieten – nakomelingen gewenst?

Grasparkieten behoren tot de meest geliefde huisdieren. Hoe mooi zou het zijn als er dan ook nog nakomelingen komen. Bij de familieplanning van deze vogels zijn er een paar aandachtspunten, waar je op moet letten. In dit artikel lees je alles over: grasparkieten nakomelingen.
2 min

Rui bij vogels: hoe kan ik mijn vogel helpen?

Als mensen overstappen van winter- op zomerkleding begint ook de rui bij onze gevederde vrienden. Helaas gaat dat bij hen niet zo gemakkelijk als een ander setje kleding aandoen. Daarom hebben de vogels tijdens het ruien ondersteuning nodig. Lees hier hoe jij jouw vogel kan helpen als hij in de rui is!