08 juni 2018

Het juiste kattenvoer voor een kitten

Het juiste kattenvoer voor een kitten

De juiste voeding

Kittens mogen zo veel eten als ze willen. De behoefte is ras- en karakterafhankelijk. Druktemakers hebben meer energie nodig dan kleine slaapkoppen. Hoewel een beetje babyvet geen kwaad kan moeten de ribben altijd gevoeld kunnen worden door de vacht.

10 – 12 weken

In de eerste weken moet je het al bekende voer langzaam gaan vervangen door toevoeging van jouw eigen voer. Let wel dat opgroeiende kittens een verhoogde behoefte hebben aan vitaminen en mineralen. Hoogwaardig kittenvoer voldoet hier perfect aan.

Tot 4 maanden

Vier maaltijden regelmatig over de dag verdeeld is belangrijk op deze leeftijd. De voertijden waar hij aan gewend is aanhouden en een laatste keer voor het slapen gaan, waardoor hij doorslaapt van verzadigheid.

4 tot 6 maanden

Vanaf de vierde maand moet je het voeren tot 3 maaltijden per dag reduceren.

Vanaf 7 maanden

Vanaf deze leeftijd bevelen wij je aan om de maaltijden over twee keer per dag te verdelen. Deze moeten eenmaal ‘s ochtends en eenmaal ‘s avonds zijn.

Vochtigheid

Bij het voeren van natvoer ontvangt de kat reeds vocht. Toch moet er altijd water beschikbaar zijn. Melk wordt echter door veel katten niet getolereerd door een hoog gehalte aan lactose. Als een voedingssupplement kan speciaal voor katten lactose-gereduceerde kattenmelk aangeboden worden.

Meest gelezen artikelen

Borstelneus (Antennemeerval)

Borstelneuzen – of antennemeervallen – zijn degelijke en vreedzame vissen, die erg goed met andere vissoorten uit het Amazonegebied kunnen opschieten. Natuurlijk moet er toch met het één en ander rekeningen worden gehouden, zodat de dieren ook lekker in hun schubben zitten.

Clownvis (Annemoonvis)

Hoewel deze vis ook wel bekend staat onder de naam anemoonvis, is die laatste naam eigenlijk de aanduiding van het geslacht Amphipiron. De twee soorten lijken heel erg op elkaar, maar moeten biologisch gezien uit elkaar worden gehouden: enerzijds de driebandanemoonvis (Amphiprion ocellaris), die het bekendste is, anderzijds de perculaclownvis (Amphiprion percula). De anemoonvisjes zijn van nature gevestigd in de Stille en Indische Oceaan en zijn niet met uitsterven bedreigd.

Mijten bij honden

Deze vervelende parasieten wachten op veel plaatsen op hun gastheer - de hond. Afhankelijk van de mijtensoort kunnen de symptomen en de manier van besmetting variëren. Hoewel mijten geen ziekten overbrengen zoals teken doen, kunnen ze nog steeds ernstige symptomen veroorzaken.