Krabpaalkwestie

Krabpaal Zooplus

kat zit op krabpaal

Voor huiskatten is een krabpaal of ander krabmeubel een essentieel speeltje. Ook ronddartelende kittens zijn altijd blij met een mogelijkheid om zich ook binnenshuis eens lekker helemaal uit te leven. Katten zijn erg nieuwsgierig en altijd op zoek naar nieuwe avonturen en uitdagingen.

Vijf redenen om een krabpaal in huis te halen

1) Je katten kunnen hun nageltjes aan het krabmeubel scherpen.
2) Bij het spelen op de krabpaal trainen de dieren hun spieren en bloedsomloop.
3) Katten hebben de mogelijkheid om hierop hun territorium te markeren.
4) Een krabpaal is de ideale plek om zich op terug te trekken en biedt bovendien een heerlijke uitkijkplaats op duizelingwekkende hoogte.
5) Jouw kat kan zich naar hartenlust uitleven zonder daarbij het interieur tegen jouw zin in bij het spel te betrekken.

https://www.zooplus.nl/shop/katten/krabpaal_krabmeubels/natural_paradise

Wanneer is een krabpaal goed?

Het aanbod aan krabpalen is ondertussen erg groot geworden. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Daarom laten veel kattenbaasjes zich leiden door het ontwerp en kopen ze speciale design-krabmeubels. Er zijn echter enkele kwaliteitscriteria waar je bij aankoop op moet letten.

  • Een goede krabpaal moet beschikken over een comfortabele ligplaats, een kraboppervlak, verschillende klimgelegenheden en een holletje als plekje om zich lekker in terug te kunnen trekken.
  • De stam van de krabpaal moet ten minste 10 centimeter hoger zijn dan de uitgestrekte kat en gemaakt zijn van stevig materiaal, bijvoorbeeld sisal.
  • Kittens moeten de gelegenheid krijgen om eerst aan een kleine krabpaal te wennen.
  • Een krabpaal die tot aan het plafond reikt met extra dikke stammen en bodemverankering is geen overbodige luxe bij uitzonderlijk zware katten. Hier moet er namelijk extra op stabiliteit worden gelet.
  • De krabpaal staat idealiter in de woonkamer en in de buurt van een raam. Katten zijn gezellige dieren en houden graag alles in de gaten.
  • Zet de krabpaal zo veel mogelijk in de vrije ruimte en niet direct naast een meubelstuk. Het risico dat jouw kat ook dat meubelstuk als geschikt speelgoed ziet wordt hierdoor verlaagd.
  • Als je een balkon hebt, kun je de paal ook daar neerzetten. Houd er echter rekening mee dat je dan een kattennet moet aanbrengen zodat jouw kat niets overkomt.

Een uitgebreid assortiment aan krabpalen, krabplanken, sisalspeeltjes en overige krabgelegenheden vind je in onze grote zooplus-kattenshop. Of word creatief en maak je eigen krabpaal!

Onze meest behulpzame artikelen
3 min

Het verschil tussen een krabpaal en een krabmeubel

Krabben is voor iedere kat zijn lust en zijn leven. Niet alleen binnenkatten, maar ook katten die buiten vrij ronddwalen moeten hun nageltjes scherpen om overschotten van hoornweefsel kwijt te raken. Bovendien markeert de kat zijn of haar territorium met het krabben. De zichtbare sporen zijn een duidelijke boodschap: hier woon ík. Ook de geurklieren op de bal van de kattenpoot scheiden een feel-good-hormoon uit. Iedere kat laat zo zijn of haar eigen visitekaartje achter.
2 min

Krabpaalkwestie

Voor huiskatten is een krabpaal of ander krabmeubel een essentieel speeltje. Ook ronddartelende kittens zijn altijd blij met een mogelijkheid om zich ook binnenshuis eens lekker helemaal uit te leven. Katten zijn erg nieuwsgierig en altijd op zoek naar nieuwe avonturen en uitdagingen.
6 min

Shetlandpony

De Shetlandpony heeft ongelofelijke vaardigheden. Hij is slim, gemakkelijk en wordt al langer dan andere paardenrassen door paardenvrienden gehouden. Leer deze schattige pony die vooral als beginnerspaard populair is, hier kennen.