Veelgestelde vragen hond

veelgestelde vragen over honden

< Terug naar overzicht

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen over het houden, trainen en voeden van honden.

Veelgestelde vragen over hondenvoeding

 • Welke voeding is uiterst geschikt voor mijn puppy?
Het vinden van de juiste puppyvoeding zodat jouw jonge hond genoeg binnen krijgt voor een gezonde groei is een uitdaging. Leer meer over de juiste voeding voor jouw puppy in het zooplus magazine!
 • Wat houdt seniorenvoer in en waarom is dit geschikt voor mijn hond?
Een voeding die afgestemd is op de behoeften van oudere honden zorgt op een vergevorderde leeftijd voor gezondheid en vitaliteit. Leer meer over de juiste voeding voor jouw oudere hond hier.
 • Hoe vaak moet ik mijn hond voeren en wat is de hoeveelheid die ik geef?
Voor zowel ervaren als nieuwe hondenbezitters geldt: de juiste hondenvoeding speelt een cruciale rol in het level met een viervoetige vriend. Maar wat is dan de perfecte voeding voor mijn hond? Meer info in het zooplus magazine!
 • Wat is BARF voor honden?
BARF betekent dat de rauwe voeding van honden in overeenstemming staat met het oorspronkelijke dieet als vleeseters, carnivoren. Voor vers vlees, orgaanvlees, groenten, vitaminen en mineralen wordt geprobeerd om de natuurlijke prooi van de wilde hond zoveel mogelijk na te bootsen. Lees alles over BARF in het zooplus magazine!

Veelgestelde vragen over hondenverzorging en gezondheid

 • Mijn hond is ziek, wat moet ik nu doen?

Helaas kan je hond zich ook wel eens niet lekker voelen of ziek worden. Hier kun je wat meer informatie vinden over verschillende bacteriële aandoeningen waar een hond mee te maken kan hebben. Ons advies is om bij twijfel altijd een dierenarts te raadplegen.

 • Mijn hond heeft vlooien, wat doe ik er tegen?

Iedere hond heeft er wel eens last van: vlooien. Er zijn verschillende oplossingen om je hond van vlooien te verlossen en om deze te voorkomen, leer hier meer over in het zooplus magazine.

Veelgestelde vragen over het opvoeden van honden

 • Hoe zorg ik voor mijn hond?

Een hond brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee. Hier vind je meer informatie over het opvoeden van je hond. Naast algemene opvoeding leer je meer over hoe je blaffende honden kunt kalmeren, hoe je jouw hond kunt laten leren luisteren en hoe je agressieve honden kunt begrijpen en opvoeden.

 • Hoe voed ik mijn hond op?

Bij het opvoeden van een hond komt van alles kijken. Maar waar moet je bij een puppy op letten? Wat moet je jouw puppy allemaal leren? Lees alles over de opvoeding van een puppy en start de hondenopvoeding zo vroeg mogelijk!

Veelgestelde vragen over hondensport en training

 • Welke oefeningen zorgen er voor dat mijn hond gezond blijft?

Behendigheid is een moderne hondensport die er voor kan zorgen dat jouw hond gezond blijft. Kom meer te weten over behendigheid met de hond in het zooplus magazine.

Veelgestelde vragen overig

 • Waar kan ik het beste een hond kopen?

Je houdt van honden - en je wilt graag een dierlijke metgezel? Prima! Het is mogelijk om een hond te kopen via een fokker of het asiel. Lees meer over het kopen van een hond via een fokker of het asiel in het zooplus magazine!

 • Wat is het ideale verblijf (slaapplek) voor mijn hond?

Ook je hond heeft een plekje voor zichzelf nodig om zich terug te trekken of om te slapen. Kies het ideale hondenbed voor je hond.

 • Mag ik mijn hond mee op reis nemen (met het vliegtuig)?

Met de juiste voorbereiding is het mogelijk om jouw viervoeter mee te nemen in het vliegtuig. Lees hier meer over vliegen met je hond, zoals wetenswaardigheden over het vliegen met een huisdier en welke voorbereidingsmaatregelen je moet treffen!

 • Hoe introduceer ik mijn hond aan een ander huisdier, bijvoorbeeld een kat?

"Ze gedragen zich als kat en hond": wie dit spreekwoord hoort vermoedt dat katten en honden niet vaak de beste vrienden zijn. Zijn er mogelijkheden om een kat en hond in hetzelfde huishouden te houden en kunnen de dieren dan gelukkig worden? Lees hier alles over het harmonische samenleven tussen hond en kat.

 • Hoe zorg ik er voor dat mijn hond niet meer schrokt?

Een passende voerbak hoort bij de basisuitrusting voor elke hond. Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte, het ras en daarnaast ook de eetgewoonten van jouw hond. Lees meer over het uitzoeken van een passende voerbak in het zooplus magazine.