Veelgestelde vragen hond

veelgestelde vragen over honden

< Terug naar overzicht

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen over het houden, trainen en voeden van honden.

Veelgestelde vragen over hondenvoeding

 • Hoe vaak en hoeveel voer moet ik mijn hond geven?

De juiste hoeveelheid voer is net zo lastig te bepalen voor ervaren hondenbaasjes als voor nieuwe. Om de exacte dagelijkse hoeveelheid voer voor jouw hond te bepalen, moet je rekening houden met een aantal factoren. Denk dan bijvoorbeeld aan de ras, leeftijd en activiteit, maar ook aan de gezondheid. In dit artikel vind je meer informatie over de berekening van de geschikte hoeveelheid voer voor jouw hond.

 • Welke voer is geschikt voor mijn puppy?
Puppy’s groeien ongelooflijk snel: in de eerste week verdubbelt het geboortegewicht van je puppy en na drie weken is het zelfs 3 tot 4 keer zo hoog. Om deze groei te beantwoorden bestaat er speciaal voer onder de noemer ‘junior’ of ‘puppy’. Dit voer heeft vaak veel energie en specifieke vitaminen en mineralen voor een gezonde start. Lees meer over puppyvoeding in ons Magazine-artikel.
 • Wat is senior voer?
Een oudere hond is vaak kalmer en minder actief. Een senior hond heeft meer voedingsstoffen, maar minder calorieën dan jongere honden nodig. Daarom bestaat er speciaal senior voer dat op deze voedingsbehoeften is afgestemd. Hier vind je producten speciaal voor senior honden. Meer informatie vind je in ons Magazine-artikel over voer voor oudere honden.
 • Wat is BARF voor honden?
BARF is een afkorting van Biologically Appropriate Raw Food. Deze voedingsmethode komt overeen met het oorspronkelijke dieet van carnivoren. Door middel van vers vlees, orgaanvlees, groenten, vitaminen en mineralen wordt geprobeerd om de natuurlijke prooi van de wilde hond zoveel mogelijk na te bootsen. Lees alles over BARF in het zooplus magazine.

Veelgestelde vragen over hondenverzorging en gezondheid

 • Mijn hond is ziek, wat moet ik nu doen?

Helaas kan je hond zich ook wel eens niet lekker voelen of ziek worden. Hier kun je wat meer informatie vinden over verschillende bacteriële aandoeningen waar een hond mee te maken kan hebben. Ons advies is om bij twijfel altijd een dierenarts te raadplegen.

 • Mijn hond heeft vlooien, wat doe ik er tegen?

Iedere hond heeft er wel eens last van: vlooien. Er zijn verschillende oplossingen om je hond van vlooien te verlossen en om deze te voorkomen, leer hier meer over in het zooplus magazine.

Veelgestelde vragen over het opvoeden van honden

 • Hoe zorg ik voor mijn hond?

Een hond brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee. Hier vind je meer informatie over het opvoeden van je hond. Naast algemene opvoeding leer je meer over hoe je blaffende honden kunt kalmeren, hoe je jouw hond kunt laten leren luisteren en hoe je agressieve honden kunt begrijpen en opvoeden.

 • Hoe voed ik mijn hond op?

Bij het opvoeden van een hond komt van alles kijken. Maar waar moet je bij een puppy op letten? Wat moet je jouw puppy allemaal leren? Lees alles over de opvoeding van een puppy en start de hondenopvoeding zo vroeg mogelijk!

Veelgestelde vragen over hondensport en training

 • Welke oefeningen zorgen er voor dat mijn hond gezond blijft?

Behendigheid is een moderne hondensport die er voor kan zorgen dat jouw hond gezond blijft. Kom meer te weten over behendigheid met de hond in het zooplus magazine.

Veelgestelde vragen overig

 • Waar kan ik het beste een hond kopen?

Je houdt van honden en je wilt graag een dierlijke metgezel? Prima! Het is mogelijk om een hond te kopen via een fokker of het asiel. Lees meer over het kopen van een hond via een fokker of het asiel in het zooplus magazine!

 • Wat is het ideale verblijf (slaapplek) voor mijn hond?

Ook je hond heeft een plekje voor zichzelf nodig om zich terug te trekken of om te slapen. Kies het ideale hondenbed voor je hond.

 • Mag ik mijn hond mee op reis nemen (met het vliegtuig)?

Met de juiste voorbereiding is het mogelijk om jouw viervoeter mee te nemen in het vliegtuig. Lees hier meer over vliegen met je hond, zoals wetenswaardigheden over het vliegen met een huisdier en welke voorbereidingsmaatregelen je moet treffen!

 • Hoe introduceer ik mijn hond aan een ander huisdier, bijvoorbeeld een kat?

"Ze gedragen zich als kat en hond": wie dit spreekwoord hoort vermoedt dat katten en honden niet vaak de beste vrienden zijn. Toch is het mogelijk om een kat en hond zij aan zij te laten leven. Lees hier hoe dat kan in ons artikel over samenleven tussen hond en kat.

 • Hoe zorg ik er voor dat mijn hond niet meer schrokt?

Een passende voerbak hoort bij de basisuitrusting voor elke hond. Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte, het ras en daarnaast ook de eetgewoonten van jouw hond. Als je hond zijn eten snel naar binnenwerkt, kun je een anti-schrokvoerbak gebruiken. Lees meer over het uitzoeken van een passende voerbak in het zooplus magazine.