Paardenfluisteraar

Paardenfluisteraar

Wie kent het niet – het succesvol verfilmde boek „ De paardenfluisteraar“.  Het gaat over een mentaal ziek paard, dat vanwege zijn agressieve gedrag ingeslapen moet worden. De paardenfluisteraar ontfermt zich over het paard en probeert het paard te genezen door geduld en speciale communicatiemethodes.

Wat maakt een paardenfluisteraar zo bijzonder?

Tegenwoordig noemt men iemand een paardenfluisteraar als hij goed met paarden kan communiceren en ook hopeloze gevallen of zogenaamde probleempaarden de baas kan worden. De bekendste paardenfluisteraar is de Amerikaanse Monty Roberts. Ook met de meest ontoegankelijke dieren bouwt hij binnen een paar minuten een positieve relatie op en vallen bij zijn toeschouwers de monden van verbazing open. In principe kan elke paardenbezitter zich informeren over de basisregels en deze in acht nemen tijdens de dagelijkse omgang met het paard.

Misverstanden tussen mens en dier

Paarden communiceren via lichaamstaal. Daarom moet men leren de bewegingen van het paard te begrijpen. Er ontstaan vaak misverstanden tussen mens en dier door de verschillende manieren van communiceren. Daarom worden er tegenwoordig trainings en workshops aangeboden om de vertrouwensband tussen paardenbezitter en dier te versterken en de communicatie beter te laten verlopen. Met begripvol en empathisch gedrag kan men weer contact maken met zijn dier.

Regels:

  • Stap niet op een paard af, maar geef hem de mogelijkheid om naar je toe te komen en je te besnuffelen.
  • Gebruik geen zwepen en sporen!
  • Positief gedrag wordt altijd beloond
  • Leer de bewegingen van jouw paard te begrijpen. Belangrijke aanwijzingen zijn de oren, de houding van het hoofd, de richting waarin het paard kijkt en het gedrag (bokken en stijgeren)
Gerelateerde artikelen
Aanbevolen producten

Meest gelezen artikelen

Loopsheid van het teefje

Ondanks het feit dat loopsheid van het teefje een heel normaal natuurlijk verschijnsel is, maken veel hondenbezitters zich zorgen over het vreemde gedrag van het teefje, ergeren ze zich aan vlekken op het nieuwe tapijt en vrezen ze voor een ongewenste zwangerschap. Hier ervaar je wat je over de loopsheid van jouw hond zou moeten weten en hoe je de periode waarin de hond loops is zonder stress kunt doorstaan. In dit artikel lees je alles over: Loopsheid van het teefje.

Mijten bij honden

Deze vervelende parasieten wachten op veel plaatsen op hun gastheer - de hond. Afhankelijk van de mijtensoort kunnen de symptomen en de manier van besmetting variëren. Hoewel mijten geen ziekten overbrengen zoals teken doen, kunnen ze nog steeds ernstige symptomen veroorzaken. In dit artikel lees je meer over de symptomen, diagnose, therapie en preventie van mijten bij honden!

Bacteriële ziektes bij de hond

Ze zijn klein en overal: bacteriën! Ze loeren buiten in de natuur, in het bos, op de hondenweide en in de velden. Velen van hen zijn volkomen ongevaarlijk voor onze viervoeters, maar sommige bacteriën kunnen leiden tot ernstige ziektes bij onze honden. We presenteren hier vijf bekende bacteriële ziekten bij de hond en geven uitleg over de behandelopties van deze infecties.