Kat

In dit magazine vind je veel belangrijke informatie en advies voor als je van plan bent een kat in huis te nemen. Het is natuurlijk geweldig om samen te leven met een kat, maar het is ontzettend belangrijk dat je het karakter, de behoeftes en het gedrag van je kat in acht neemt bij het omgaan met je diertje. Als je dit doet kun je er voor zorgen dat de kat zich op je gemak voelt bij jou thuis en ook nog eens vriendjes gaat maken met de mensen om jou heen. Als eerst willen we je informeren over de verschillende kattenrassen die niet alleen verschillen in uiterlijk maar ook in karakter. Lees meer

5 min

Kattenkruid: De Natuurlijke High Voor Je Kat

Heb je jezelf wel eens afgevraagd wat kattenkruid is? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige. Catnip is een kruid dat niet alleen populair is bij katten, maar ook bij hun baasjes. Het kan leiden tot hilarische momenten en het is ook een goede manier om je kat te belonen voor goed gedrag. Maar wat is kattenkruid precies en hoe reageren katten erop?
5 min

Ouderdomsverschijnselen bij katten: zo herken je de symptomen

Vraag je jezelf af waarom je oude knuffelkat niet meer naar zijn naam luistert en maak je je zorgen? Of vraag je je af waarom je pluizige bolletje haar voerbakje niet meer kan vinden? We leggen uit hoe verschillende ouderdomsverschijnselen bij katten in een vroeg stadium kunt herkennen en wat je kan doen om je kat een lang en gezond leven te bieden.
5 min

De lichaamstemperatuur van katten

De lichaamstemperatuur van katten is een belangrijke indicator van hun gezondheid. Hoe hoog is de temperatuur normaal? Vanaf wanneer spreek je van koorts en vanaf wanneer van onderkoeling? Ontdek hier de belangrijkste waarden en symptomen.
6 min

Maine Coon

De Maine Coon is ondertussen een van de populairste kattenrassen ter wereld geworden. Ook in Nederland is dit ras zeer geliefd. Dit is te herleiden tot hun natuurlijkheid, robuustheid en leuke karakter. In dit artikel over de Maine Coon vind je veel belangrijke informatie over deze liefdevolle katten.
6 min

Cymric-kat

Oorspronkelijk stamt de Cymric-kat van het Britse eiland Man. Hij is nauw verwant aan de Manx-kat, maar heeft een langere vacht. De ontbrekende staart is karakteristiek voor de Cymric.
4 min

Serengetikat

De Serengetikat is een kruising tussen een Bengaal en een Oosterse Korthaar. Voor dit nog jonge kattenras zijn de grote oren en lange poten typerend. Hun gevlekte vacht doet denken aan de vachttekening van een exotische grote kat. Serengetikatten zijn temperamentvol en mogen alleen door ervaren baasjes worden verzorgd.
4 min

Kattenyoga

Door de coronapandemie zijn veel sportscholen momenteel gesloten. Voor velen vindt de gebruikelijke yogasessie momenteel plaats binnen hun eigen vier muren. Sommige mensen gebruiken deze tijd om yoga voor de eerste keer te proberen met behulp van online cursussen. Kattenbezitters vragen zich af: hoe werkt kattenyoga? Wij geven tips! 
7 min

Sport voor katten: zo behaal je het ideale gewicht

Een paar goedbedoelde lekkernijen te veel en te weinig spelen zorgt voor zwembandjes. Dan ligt de volgende vraag voor de hand: bestaat er ook zoiets als sport voor katten? Met onze vijf oefeningen voor meer katten-fitness maak je jouw kat actief en vliegen de ponden eraf.
6 min

Welke geuren vinden katten niet leuk?

Katten zijn in vergelijking met mensen echte superneuzen. Ze zijn namelijk meer dan tweemaal zo groot en hebben tien keer zo veel reukcellen als wij. Geen wonder dat je kat geuren veel intensiever waarneemt. Welke geuren vinden katten niet leuk?
6 min

Katten voor mensen met allergieën

Sommige mensen reageren allergisch op katten – maar wat doen kattenliefhebbers die ondanks hun kattenallergie erg graag een kat willen houden? Bestaat er zoiets als hypoallergene kattenrassen? Ontdek welke katten geschikt zijn voor mensen met allergieën.
7 min

Leer van je kat: ontdek de geheimen van een gelukkig leven!

Elegantie, meesterlijke lichaamsbeheersing, gratie – veel kattenbezitters bewonderen hun geliefde huisdier om deze bewonderenswaardige eigenschappen. Andere eigenaren hebben katten die aanhankelijk zijn, graag willen knuffelen en vooral de aandacht trekken door hard te spinnen. Maar hoe verschillend katten onderling ook zijn: veel gedrag is gewoon typisch voor alle katten. En als mensen kunnen we hier best wat van opsteken. Lees hieronder wanneer het goed is om het voorbeeld aan je kat te nemen en leer van je kat!
9 min

Een kat socialiseren

Er zijn veel dingen veel waar katten eerst aan moeten wennen. Daaronder vallen ongewone geuren en geluiden of vreemde mensen en andere dieren. Als je je kat bij het socialiseren en het wennen wilt helpen, lees dan hier meer informatie en tips.
4 min

Gevaarlijk voedsel voor katten

De zoöloog en onderzoeker van dierlijk gedrag Paul Leyhausen stelde al vast dat katten niet alleen maar eten wat goed voor ze is. Het is daarom van groot belang dat het baasje precies weet welk voedsel schadelijk kan zijn voor zijn kat. Voedingsmiddelen waar wij mensen baat bij hebben zijn namelijk zeer giftig voor katten.  De onderstaande lijst is niet per se volledig.
6 min

Zelf kattenijs maken: 5 leuke recepten

's Zomers is ijs zeer populair en het zorgt voor verkoeling. Ook katten hebben bij hitte zin in een verfrissing. Wil je jouw kat voor de afwisseling verrassen met een ijsje? Wij leggen uit of ijs gevaarlijk is voor katten en we laten je zien hoe je zelf gezond kattenijs kunt maken.
7 min

Past een kat bij mij?

Geen twijfel mogelijk: kittens zijn schattig! Zo schattig dat veel mensen onbezorgd een kat kopen zonder eerst uitvoerig onderzoek te doen over wat het inhoudt om voor een kat te zorgen. Maar schattige kittens worden katten met behoeften die je voor de komende 15 tot 20 jaar. Een kitten of volwassen kat in huis nemen, moet daarom goed worden overwogen. Deze 10 dingen die je moet weten voordat je een kat koopt helpen je te beslissen of een kat bij je past.
9 min

Een kat socialiseren

Er zijn veel dingen veel waar katten eerst aan moeten wennen. Daaronder vallen ongewone geuren en geluiden of vreemde mensen en andere dieren. Als je je kat bij het socialiseren en het wennen wilt helpen, lees dan hier meer informatie en tips.
3 min

Kunnen katten beledigd zijn?

Misschien heb je het al eens meegemaakt: je komt terug van vakantie en kijkt ernaar uit je kat terug te zien. In plaats daarvan lijkt je kat boos te zijn en keert je zijn rug toe. Maar kunnen katten zich wel beledigd voelen?
6 min

Verhuizen met katten

Zowel voor buitenkatten als binnenkatten geldt: een kat is dol op zijn territorium. Hier doen ze hun dagelijkse ronde, verdedigen ze het tegen indringers en gaan ze eens lekker liggen op hun lievelingsplek. Als je dan moet verhuizen, vraag je jezelf af: hoe kan ik kattengejammer voorkomen? Wij geven je tips!
Onze meest behulpzame artikelen
Kat Kattengezondheid

Kattenleeftijd

Het is algemeen bekend dat de leeftijd van een hond gemakkelijk kan worden afgeleid: één hondenjaar staat gelijk aan zeven mensenjaren, waarbij ook hier het ras en het gewicht van de hond belangrijk zijn. Hoe oud kunnen katten nou worden? Vanaf welke leeftijd worden katten beschouwd als oudere katten? In dit artikel lees je alles over kattenleeftijd.
Kat Kattenverzorging

Houdt mijn kat van me? 10 tekenen die het bewijzen

Katten zijn mysterieuze wezens. Door hun wisselende gedrag tonen ze dan weer meer of minder genegenheid richting hun baasje. Ook geven ze af en toe subtieler dan honden zouden doen hints dat ze van je houden. Als je katten goed kent, zul je deze tekenen echter snel herkennen. Hoe meer je daarbij op je instinct vertrouwt, net zoals je kat , des te meer je zult zien en voelen dat je kat van je houdt.
Kat Katten opvoeden

Vijf tekenen dat je kat je vertrouwt

Een harmonieuze relatie met je kat berust op vertrouwen. Maar hoe kun je een vertrouwensband met je kat opbouwen en hoe laten ze zien dat ze je vertrouwen? Dat is goede vraag, want katten staan bekend als onafhankelijk en moeilijk te doorgronden. Echter kunnen deze vijf gedragskenmerken je verraden of en in hoeverre jouw kat je vertrouwt.
Nieuwe artikelen
Kat Kattenverzorging

Katten voor mensen met allergieën

Sommige mensen reageren allergisch op katten – maar wat doen kattenliefhebbers die ondanks hun kattenallergie erg graag een kat willen houden? Bestaat er zoiets als hypoallergene kattenrassen? Ontdek welke katten geschikt zijn voor mensen met allergieën.

Als je gekozen hebt wat voor kattenras je wilt, zullen wij altijd klaar staan om advies te geven over vragen zoals: hoe zoek ik de “juiste” kat voor mij uit? Hoe bepaal ik of deze kat, “mijn” kat wordt? Als de beslissing dan uiteindelijk gemaakt is zal je alsnog vele vragen hebben als de viervoeter eenmaal je woonkamer heeft betreden. Denk aan onderwerpen zoals het inrichten van je woning, verzorgingsmiddelen, speeltjes of andere voorwerpen voor je kat. Alle antwoorden op deze vragen kun je vinden in ons magazine.

Verder kun je er verzekerd van zijn dat je in het gedrag van je kat nog enige obstakels tegen gaat komen. Hierbij zal het kattenadvies in het magazine ook zeker niet onhandig zijn. Zo wordt er duidelijk uitgelegd hoe je je kat zindelijk kan krijgen en ook ander ongewenst gedrag zoals agressie tegenover andere katten kan voorkomen. Ook de verzorging van je kat is een thema binnen het magazine, zodat je zo veel mogelijk informatie hebt over het goed verzorgen van je viervoeter. Het advies over katten laat ook weten welke ziektes katten kunnen krijgen en wat je kunt doen om je kat snel beter te maken. Lees daarnaast ook informatie over wat je tegen parasieten kunt doen, welke inentingen noodzakelijk zijn en hoe je de vacht van je kat kunt onderhouden.

Daarnaast kun je ook allerlei belangrijke info over de voeding voor je kat in het magazine vinden. Je kunt je informeren over de verschillende voor- en nadelen van allerlei soorten voeding en hoe je de juiste voeding voor je kat uitkiest. Sommige katten hebben namelijk speciale voedingsbehoeften. En tenslotte kun je ook nog ontdekken hoe je met je kat op reis kan, waarbij we vragen beantwoorden over onderwerpen zoals het garanderen van de veiligheid van je kat op reis en de aanbevolen transportsystemen.  Het kattenmagazine biedt allerlei advies over deze vragen en geeft je waardevolle tips om het leven van je kat optimaal te maken.