Honden aanschaffen

Het maakt niet uit of je een hond van de fokker wilt kopen of uit het asiel wilt halen - een goede voorbereiding is belangrijk zodat hij zich bij je thuis voelt. Lees meer

Honden aanschaffen

Houdt mijn hond van mij? 10 signalen, die het bewijzen

Houdt mijn hond van mij? Als we van iemand houden, willen we natuurlijk weten of dit wederzijds is. We willen ook de signalen kunnen lezen bij onze viervoeter, waarmee ze ons laten weten dat ze  van ons houden, net zoals wij van hun houden. Echter hebben honden andere manieren om hun liefde te tonen want ze kunnen "Ik hou van je" niet in woorden uitdrukken. Gelukkig kunnen ze ons op andere schattige manieren laten zien hoeveel ze van ons houden. Het is makkelijker dan je denkt om deze tekenen te herkennen.

10 tips voor perfecte hondenfoto’s

„Say cheese!“ Honden op commando in het juiste licht laten zitten en ze van hun beste kant fotograferen is nog niet zo gemakkelijk. Hoe je jouw hond kunt motiveren voor een fotoshoot en welke professionele tips je ter harte moet nemen voor een geslaagde foto, vertellen we je hier. Dit artikel gaat namelijk over: 10 tips voor perfecte hondenfoto’s.

De hond uitlaten tijdens quarantaine?

De corona pandemie verandert het dagelijks leven van miljoenen mensen wereldwijd. Hondenbezitters die in quarantaine zitten om het virus niet te verspreiden, zitten met de vraag hoe ze hun hond tijdens quarantaine kunnen verzorgen of hoe kan ik mijn hond uitlaten tijdens quarantaine?

De juiste hondenlijn kiezen

De dagelijkse wandeling is voor elke hond van groot belang, vooral als er geen eigen tuin is. In de stad moeten veel hondenrassen wettelijk aan de lijn. Dit moet voor de zekerheid ook zonder wettelijke verplichtingen, omdat de stadsdrukte en het stadsverkeer veel dieren onzeker maakt en ze in gevaar zou kunnen brengen. Daarom is het aan te raden de hond aan de lijn te houden en is een hondenlijn dus noodzakelijk.

De juiste hondenvoerbak kiezen

Een passende hondenvoerbak hoort absoluut bij de basisuitrusting voor elke hond. Idealiter heeft elke hond twee bakken, die zijn afgestemd op zijn grootte, zijn ras en ook op zijn eetgewoonten. Het is daarbij van belang hoe vaak jouw hond wordt gevoerd, of hij droogvoer of natvoer krijgt en of hij afhankelijk van de voersoort veel of weinig drinkt. Let er alstublieft ook op dat jouw lieveling beter uit een grotere bak dan uit een kleinere bak eet.

De juiste keuze voor onderweg

Wat is er mooier dan wandelen met de hond? Samen met jouw hond in alle rust velden, bossen en weides te verkennen? Voordat je erop uittrekt in de natuur moet je wel nadenken over de juiste uitrusting. Is een hondentuig echt beter dan een hondenhalsband? Hoe lang moet een riem zijn? Vragen over vragen...

De keuze van puppies

Wanneer we kijken naar de werpkist gaat het hart van een hondenliefhebber sneller kloppen. De kleine viervoeters zijn zo schattig dat je ze het liefst allemaal mee naar huis wilt nemen. Maar het zal tijdelijk zijn. Een puppy moet uit de groep worden gekozen. De zwarte, de zwart-witte of misschien wel degene met de grappige markeringen op de borst? Radeloosheid te over. Een puppy kiezen, welke gaat het worden?

Een hond adopteren: een fokker of het asiel?

Je houdt van honden – en je wilt graag een dierlijke metgezel? Prima! Je hebt je al uitvoerig verdiept in de vereisten van het houden van een hond in tijd en geld en je bent er nog steeds van overtuigd dat jij met jouw viervoeter een droomteam kunnen worden? Nog beter!

Een puppy uit het buitenland adopteren

Soms ligt het dierlijke geluk op kilometers afstand en moeten de eigenaar en de pup over landsgrenzen heengaan op samen een toekomst te kunnen hebben. Dit is vaak het geval voor hondenliefhebbers die een zeldzaam ras willen hebben of een hond van een bepaalde fokker. Of voor hondenliefhebbers die kleine viervoeters uit het asiel een thuis willen geven. Wij geven je enkele tips over een puppy uit het buitenland adopteren.

Het samenleven van honden en katten

Een hond én een kat? Spreekwoordelijk kunnen honden en katten elkaar niet uitstaan. Maar de vermeende kemphanen kunnen heel goed vreedzaam naast elkaar leven – mits er een paar regels worden nagestreefd. Welke het zijn en met welke trucs het samenvoegen van de hond en kat gepaard gaat ondervindt je hier.

Hondenhalsband vs hondentuig

Hondenhalsband vs hondentuig – wat is geschikter? Een kwestie die de hondenwereld verdeeld. Het gaat om meer dan alleen een kwestie van geloof. Want of jij en je hond gelukkiger zijn met een hondentuig of een halsband hangt af van veel verschillende factoren. In dit artikel lees je meer over de voor- en nadelen!

Hondennamen en hun betekenis

Honden zijn meer en meer trouwe metgezellen van de mens en familieleden geworden. Deze sterke band wordt bevestigd door de intensieve inspanningen van de hondebezitter om een passende naam voor zijn hond te vinden. Het zoeken van een passende naam voor de hond vergt geduld van het baasje. Het kan zijn dat de een de voorkeur geeft aan een klassieke naam en de ander een totaal andere naam wil voor zijn viervoeter.

Hondenschoenen

Elke hondenbezitter kent het: het hete zand op het strand, het ijskoude wegdek of de lange route tijdens een fietstocht kunnen de gevoelige poten van de vierbener zwaar belasten. Hondenschoenen worden al langer gebruikt voor sledehonden – nu zijn er ook hondensokken, hondenlaarzen en hondenschoenen voor de huishond. Daarnaast zijn er ook verschillende pootverzorgingsproducten die helpen tegen geïrriteerde plekken en of scheurtjes. Hiermee kun je jouw hond verwennen na een lange wandeling.

Is het beter voor honden om met twee… of met drie te zijn?

In tegenstelling tot konijnen of papegaaien benodigen honden niet per se een andere soortgenoot, omdat je als houder de belangrijkste verzorger bent. Echter flirten veel hondenliefhebbers met een tweede of derde hond. De voordelen zijn vanzelfsprekend: De viervoeter heeft immers altijd iemand om mee te spelen, bij een wandeling door de duinen kan men op zijn minst twee goed opgevoede honden gemakkelijk los laten en ook zorg en voeren zijn vrijwel probleemloos.

Kerstcadeaus voor honden

Om te zorgen dat je hond tijdens het uitlaten naast je kan lopen, heeft hij een stabiele halsband en tuigje nodig. Wie op zoek is naar een modern kerstcadeau voor een hond, zit met een chique set van een halsband en lijn altijd goed. Wie op voorhand de maat van de hond niet kent, kan met een meetlint de ruglengte opmeten. Hierdoor past het kerstcadeau later ook nog. Halsbanden, hondenlijnen en tuigjes zijn elegante accessoires voor een grote show. Zowel grote als kleine honden hebben voor het uitlaten een goedzittende halsband en een stabiele riem nodig. Het juiste tuigje biedt aangenaam comfort en veiligheid. Riemen, halsbanden en tuigjes zijn er in verschillende soorten en kleuren, waardoor er voor iedere hond het juiste kerscadeau tussen zit.

Knuffelig warme kersttruien voor je hond

Kersttruien voor honden zijn altijd een goed cadeau-idee. Ze beschermen je viervoeter namelijk tegen de kou. Truien voor honden zijn er in verschillende kleuren, materialen en maten. Vooral de bescherming van de buik is belangrijk, dit houdt tijdens de koudere dagen de sneeuw en het ijs namelijk tegen voor je hond.

Thuiswerken met de hond

De wereld digitaliseert en steeds meer mensen kunnen vanuit huis werken. Daar horen werknemers, freelancers en zelfstandigen bij. Maar ook door de ontwikkelingen rondom het coronavirus is het voor mensen nodig om thuis te werken. Als een hond tot de familie behoort, kan dit nog een uitdaging worden. Wanneer je echter goed plant en onze ideeën in je achterhoofd houdt, is een hond op je thuiskantoor een hele verrijking. Met de volgende tips komen jij en je viervoeter ontspannen door de gezamenlijke werkdag.  

Top 5 hondenaccessoires voor de zomer

Zomer: voor veel mensen de fijnste tijd van het jaar. In dit artikel presenteren wij hondenaccessoires voor de zomer die het leven van jouw viervoeter en vooral zijn zomer nog mooier maken dan al het geval is. Wat zijn de honden-must-haves voor deze zomer?

Wat is het nut van hondenkleding?

Hondenkleding, in de winter ziet men vaak kleine en grote honden, die hun eigen kleding dragen. Hondenjassen en hondentruien zijn steeds geliefer en verfraaien niet alleen kleine viervoeters, maar inmiddels ook de grote dieren. Het is dus geen wonder dat het aanbod aan hondenkleren groeit!

Een hond uit het asiel halen

Wie een dier uit het asiel neemt, heeft een grote verantwoordelijkheid. Voor de opname van een dier uit het asiel gelden bepaalde voorwaarden. Ten eerste moeten alle gezinsleden het eens zijn met de gezinsuitbreiding. Als je een tuin hebt, moet deze zodanig zijn ontworpen dat het dier niet kan ontsnappen. Een dier uit het asiel is meestal al onderzocht, gevaccineerd, ontwormd en afhankelijk van de leeftijd gecastreerd. Als je kleinere kinderen hebt, moet je een hond met een evenwichtig karakter kiezen.

Eenkennig zijn is heel normaal

De hond komt bij jou thuis in een vreemde wereld terecht en heeft tijd nodig om eraan te wennen. Die tijd moet je hem geven. Als er al een dier bij je thuis woont, kan dit voor problemen zorgen. Het kan gebeuren dat de dieren niet aan elkaar wennen. Dan moet je misschien weer afstand doen van de nieuwkomer, wat voor iedereen pijnlijk is.

Het houden van honden kost veel tijd

Een hond in huis nemen betekent veel tijd reserveren voor de verzorging, wandelingen en samen spelen. Je moet goed voor de hond zorgen en hem niet urenlang alleen laten. Puppy's hebben extra tijd nodig voor de opvoeding, rashonden moeten in de hondenschool worden getraind.

Een hond houden kost geld

Toekomstige eigenaren moeten zich ervan bewust zijn dat een hond geld kost. Voer, zorg en dierenartsrekeningen moeten betaald worden. De hondenbelasting moet ook worden meegerekend. Een hond heeft ook basisuitrusting nodig zodat hij zich goed voelt. Hij heeft een slaapplaats, hondenriem en halsband, verzorgingsproducten en speelgoed nodig. Een hondendeken voor in de auto en een transportmand zijn ook handig. Dat is bij elkaar opgeteld een behoorlijk bedrag. Voordat je een hond aanschaft, moet je een voor- en nadelenlijst opstellen. Als je erachter komt dat je het financieel niet gaat redden om een hond te houden, zou je niet voor het in huis halen van een dier moeten kiezen.