Grote hondenrassen

Qua uiterlijk lijken ze nog het meest op een wolf: grote hondenrassen maken indruk met hun kracht, uithoudingsvermogen en levendigheid. Daarnaast hebben velen een vriendelijk karakter. Lees meer over het houden van grote honden en hun kenmerken - grote rassen hebben veel voordelen! Lees meer

Vind jouw hond

De belangrijkste kenmerken

Mijn ideale hond is

Uiterlijk

Grootte
KleinMiddelGrootExtra groot
Vacht
Haarloos / hypoallergeenKort haarLang haar
Kleur
ZwartRood / LichtbruinBlauw / grijsBruin / grijs CrèmeWitReebruinGoud / geel
Motief
Tweekleurig DriekleurigMerleTuxedoHarlequin / GestippeldGevlekt / Gevlamd / GespikkeldGestreeptSableSaddle / Blanket

FCI rasgroep

Akita Inu

De trotse en eigenwijze Akita Inu met de grote krachtige gedaante is in zijn land van herkomst Japan een natuurmonument.

Australische Kelpie

Atletisch, intelligent en gevoelig – met de beschrijving van zijn karaktereigenschappen zou de Australische Kelpie bij een dating...

Beauceron

De robuuste Beauceron met de korte haren en dichte vacht heeft vanwege zijn zelfbewustzijn en zijn dominante karakter een ervaren hondenbezitter nodig, die hem met veel liefde en consequentie opvoedt.

Berner sennenhond

Berner sennenhond, de voormalige boerenhond uit het Berner Oberland staat bekend onder vele namen en is tegenwoordig wereldwijd een geliefde gezinshond. De honden zijn erg liefdevol tegenover hun baasje, dat is hartverwarmend – hoewel ze buiten in de natuur van sneeuw en kou houden.

Cane Corso

Soeverein en gelaten – zo komt een evenwichtige Cane Corso Italiano over.

Hovawart

Het Duitse ras de Hovawart was oorspronkelijk een waakhond.

Niet alleen in termen van lichaamsgrootte hebben grote hondenrassen veel te bieden. Ze hebben ook een groot hart: onder de honden met een schouderhoogte van meer dan 60 centimeter zijn er veel goedaardige, gezinsvriendelijke viervoeters. Dit maakt een berner sennenhond, newfoundlander of labrador retriever ook geschikt voor beginners en gezinnen. Onder de XL-formaat hondenrassen vind je zowel sportieve als rustige dieren. Lees meer over de individuele rassen in de portretten op deze pagina en vindt de juiste metgezel voor jouw huishouden.

Grote hondenrassen lijken soms op hun voorouder, de wolf: de Groenlandse hond uit het Noordpoolgebied vergezelt de Inuit al meer dan duizend jaar over ijs en sneeuw. Moed, kracht en een uitgesproken kuddegedrag onderscheiden dit originele ras. De bekende labrador retriever daarentegen lijkt in het dagelijks leven af en toe een beetje onhandig: de mensvriendelijke hond past zich makkelijk aan en is niet voor niets een erg populair familielid. De smalle, elegante Faraohond is beter geschikt voor hondenexperts. Deze onconventionele jager heeft een consequente maar empathische opvoeding nodig.

Natuurlijk zijn er rasspecifieke kenmerken die per soort verschillen. Toch hebben grote hondenrassen een aantal dingen gemeen. Ze hebben allemaal genoeg ruimte nodig. Niet alleen de mand, bij voorkeur zijn ook de woning en de tuin van wat groter formaat. De meeste grote honden zijn minder geschikt om te houden als binnenhond. Een huis op het platteland, een woning met een grote tuin erachter of het bos om de hoek; het is de droom van levendige husky's, enthousiaste herders en pijlsnelle windhonden. Belangrijk om te weten is dat grotere honden vaker skelet- en heupproblemen hebben. Regelmatig traplopen is daarom voor hen niet goed. Ook een consequente opvoeding van de pup is van groot belang, omdat de XL-hond de eigenaar vaak in kracht overtreft als hij eenmaal volgroeid is. Bij het samenleven passen grote honden zich vaak goed aan, maar kleine kinderen kunnen per ongeluk onder de voet gelopen worden door de vriendelijke reuzen. Past een groot hondenras bij jouw woning en leven? Dan vind je een trouwe en gezellige vriend voor het hele gezin in cane corsos, herdershonden en co.

Grote rassen groeien snel tot hun uiteindelijke grootte. Dit natuurlijke proces leidt echter tot een zekere gevoeligheid van botten, pezen en spieren. Daarom hebben ze speciaal samengesteld puppyvoer nodig voor een goede start. En later is rasspecifiek voer de beste keuze. De ingrediënten hiervan zijn precies afgestemd op de behoeften van jouw hond. In de zooplus webshop vind je hondenvoeding voor ieder ras en elke grootte. Hier bestel je dan ook eenvoudig het juiste hondenvoer voor grote rassen zoals labradors, golden retrievers, Deense dogs en rottweilers.